Pas på: Nyt trick på DBA svindler dig for penge

Skrevet af Henrik R

06/11/2019
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er blevet endnu lettere for svindlere at snyde sig til dine penge, da de nu kan udgive sig for at være hvem som helst i en SMS. Det har både en køber og en sælger på DBA erfaret.

Dagens topnyheder

Det er ikke mange dage siden, at vi her på siden kunne skrive om en mand, der var blevet snydt i forbindelse med en handel på DBA. 

I den omtalte sag skulle en dansk mand købe en iPhone. Han betalte for telefonen, modtog efterfølgende en sms fra pakkeomdeleren DAO 365, at hans pakke var på vej, og dermed så alt ud til at være i bedste orden.

Problemet var bare, at det ikke var DAO, der havde set beskeden, men i stedet svindleren, der havde udgivet sig fra at være virksomheden.

Nu har en ny sag ramt en kvinde, men i stedet for at købe en telefon, så var det hende, der skulle sælge en telefon. Det skriver Jyllands Posten.

Kvinden havde sat en iPhone til salg, og hun skulle så mødes med broderen til køberen, som ville hente telefonen. Inden afhentningen havde de aftalt, at kvinden ville få pengene via en bankoverførsel, da hverken han eller broderen havde MobilePay.

Broderen dukkede op, og tastede noget ind på sin mobiltelefon, hvorefter han fortalte kvinden, at han havde lavet en overførsel. Kort efter modtog kvinden en SMS på hendes telefon, hvor afsenderen var Danske Bank, og i denne besked stod der, at der var blevet sendt et beløb, som ville lande på hendes konto indenfor 24 timer.

Den 29-årige kvinde regnede derfor med, at alt var i den fineste orden, så hun videregav telefonen til broderen.

Efter 24 timer stod der fortsat ikke noget beløb på kvindens konto, og da gik det op for hende, at hun var blevet snydt.

Folk kan let udgive sig for at være andre

Østjyllands Politi er bekendt med sagen, og de fortæller, at de har modtaget adskillige anmeldelser fra borgere, der er blevet snydt på denne måde.

Det der sker er, at svindlerne benytter sig af en tjeneste på enten mobil eller computer, hvor man kan lave et såkaldt ´spoof´. Man lader altså som om, at man er en anden person.

Man kan således sende sms’er eller emails med beskeder til personer, hvor man selv vælger, hvem afsenderen skal være. Et hurtigt eksempel kan være, at du ønsker at forvirre en af dine venner.

Du kan så gå ind og skrive en besked der lyder således:

“Kære xxx.

Dit nye køleskab bliver leveret i tidsrummet 12:00-18:00 på tirsdag den 12. november. Hvis du ikke er hjemme, bedes du venligst kontakte os, så vi kan finde en ny dato til levering.

Mvh Leasy”

Når du sender beskeden, vil du så kunne vælge at skrive Leasy i afsenderfeltet, og når din ven så modtager beskeden, vil han altså tro, at han i den kommende tid vil modtage en køleskab fra Leasy.

Mens ovenstående eksempel blot ville være en prank mod en kammerat, så er det altså sådan en tjeneste, som bagmændene benytter til at snyde danskere for deres penge.

Du bør derfor være ekstra opmærksom, hvis du har i sinde at købe eller sælge noget. Politiet opfordrer til, at du altid benytter dig af MobilePay eller kontanter, hvis du sælger noget, eller at du holder øje med, at sælgeren er valideret med NemID, hvis du køber noget fra DBA.