Pas på varmen i bilen - det kan ende med at blive dyrt

Foto: Shutterstock.com

Selvom det er fristende at skrue helt op for varmen i bilen, så kan det ende med en dyr regning.

De kolde morgener får mange til at skrue op for varmen i bilen. Det hurtige temperaturskifte kan dog have fatale konsekvenser for din forrude og ende med en dyr regning.

Læs også

Derfor kommer der ikke 'Vild med dans' i aften

Det skriver Carglass i en pressemeddelelse.

Selvom det kan være fristende at fyre op for varmen, når det er koldt, så bør man holde igen. Det kan nemlig ende med at koste dig forruden.

“Bilens forrude bliver gennemkold i løbet af natten, og skruer du højt op for varmen og blæser den direkte på ruden med det samme, du sætter dig i bilen, kan det hurtige temperaturskifte få glasset til at udvide og bevæge sig. Har du bare et lille stenslag kan det derfor udvikle sig til en ødelagt forrude,” forklarer Carina Bukkehave, der er direktør hos Carglass.

Det er vigtigt at få stenslag repareret med det samme – ellers kan det ende med at blive en dyr fornøjelse. Foto: PR.

Vinteren giver flere forrudeskift

Hos Carglass oplever de hvert eneste år en stigning i antallet af forrudeudskift i de koldeste måneder, fordi mange bilister ikke får fikset stenslag i tide.

“Alle stenslag op til størrelsen på en tokrone kan repareres. Men er stenslaget større end det, bliver vi nødt til at skifte hele ruden. Det gælder også, hvis stenslaget er mindre end fem centimeter fra kanten af ruden. Man kan derfor spare en del, hvis man får repareret stenslaget med det samme, så det ikke udvikler sig i det kolde vejr,” siger Carina Bukkehave.

Har man et stenslag i ruden, som man endnu ikke har fået repareret, skal man ikke kun være påpasselig med varmen i bilen. Også det gamle tip om at hælde varmt vand på forruden for at fjerne is kan give problemer.

“Mødet mellem den frosne rude og det varme vand kan få ruden til at flække. Du skal derfor også passe på med ikke at vaske din bils forrude i for varmt vand,” siger Carina Bukkehave.

Skruer du for hurtigt op for varmen i de kolde morgener, kan det ende med at koste dig bilens forrude. Foto: PR.

 

Læs også

Pressemøde med Mette Frederiksen: Der kan komme flere restriktioner