Penge på vej til danskerne: Disse danskere får del i pengene

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Disse danskere får del i pengene.

To milliarder er nu på vej fra Brexit-reserven og til Danmark. Det fortæller Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri fredag.

"Europa-Parlamentet og Rådet er nu enige om en samlet Brexit-reserve. Danmark står til at modtage næsten to milliarder kroner, som skal fordeles til fiskerierhvervet og øvrige erhverv. Minister ser frem til at drøfte udmøntningen med Folketingets partier," skriver ministeriet.

Læs også

Bubber raser: Det giver ikke mening

Det vækker glæde hos ministeren.

”Jeg glæder mig naturligvis over, at rammerne nu er på plads. Dansk fiskeri står i en meget træls situation, efter Storbritannien valgte at melde sig ud af EU. Nu skal vi i Folketinget sikre, at de danske fiskere kommer godt ud på den anden side,” siger fødevareminister Rasmus Prehn.

Disse får del i pengene

En stor del af pengene vil gå til det danske fiskerierhverv, mens de resterende midler vil komme andre danske erhvervssektorer til gode. Folketingets partier skal nu drøfte den konkrete model for udmøntning. Forhandlingerne forventes at starte hurtigst muligt efter sommerferien, hvor også regeringen vil spille ud med sit forslag til udmøntningen. 

”Mange har helt sikkert ønsket sig endnu mere. Særligt i fiskeribranchen. Men jeg synes, det overordnet er positivt. Det er afgørende, at vi får lavet den rigtige model for, hvordan vi får omstillet dansk fiskeri til den nye virkelighed, hvor vi både styrker erhvervet og havmiljøet,” siger Rasmus Prehn.

Midlerne skal udmøntes inden udgangen af 2023, oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Læs også

Landstræneren om Christian Eriksen: Alt er ikke godt

 

 

Dagens Gossip