Peter Madsen flytter ind i ‘luksus’-fængsel

Den drabsdømte Peter Madsen er flyttet fra Vestre Fængsel til Storstrøm Fængsel på Falster.

Lige siden den nu livstidsdømte raket- og ubådsbygger Peter Madsen blev varetægtsfængslet 11. august, har den 47-årige morder siddet fængslet i Vestre Fængsel i København.

Nu er Peter Madsen imidlertid blevet flyttet til Danmarks nye superfængsel, Storstrøm Fængsel i Nørre Alslev på Falster. Det skriver EB.dk.

Her er det både nye forhold og forbedrede faciliteter, der venter Kim Walls drabsmand, der i Vestre Fængsel måtte nøjes med en sparsom indrettet celle på cirka syv kvadratmeter.

Læs også

28-årig kvinde fra Aarhus kom løbende, da hun mærkede noget bagfra: Pludselig havde hun ingen bukser på

- Man har et bord, en stol, et skab og et overskab til tallerkener og bestik. Og så har du et klædeskab med plads til fem bøjler, en håndvask i hjørnet og et lillebitte køleskab til eventuelle varer, som du køber i butikken. Og så er der en seng og et lille 22 tommer fjernsyn, har formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, tidligere forklaret til BT.

I det nybyggede Storstrøm Fængsel har Peter Madsen dog adgang til helt andre forhold. Fængslet, der har kostet en milliard kroner, er af udenlandske medier blevet beskrevet som et 'luksusfængsel’, ligesom det er blevet sammenlignet med at bo på universitetskollegie.

I det nye fængsel får den verdensberømte kvindemorder næsten dobbelt så meget plads af boltre sig på, da de indsatte i Storstrøm Fængsel hver bor i en 12,8 kvadratmeter store celler.

Læs også

Populær spegepølse trækkes tilbage: Kan give kræft

Hver celle har i øvrigt eget køleskab, et 22 tommer tv, et langt vindue, garderobe samt eget toilet.

Cellerne er samlet i boenheder, der består af mellem fire - syv celler, der ligger centreret omkring et opholdsområde med fælleskøkken. Her kan de indsatte selv lave mad, mens de kan være i selskab med andre fanger.

Derudover byder fængslet på flere værksteder, kunst som de indsatte kan nyde samt flere sportsaktiviteter, der enten kan finde sted på udendørs sportsbaner eller i den indendørs gymnastiksal.

Læs også

Forsker: Derfor bør du ALDRIG sove med åbent vindue om natten

Det er dog uvist, hvor mange af de fælles aktiviteter Peter Madsen kan tage del i, da han formentlig vil afsone sin dom i selskab med en mindre gruppe fanger, der er dømt for lignende forbrydelser.

Det skyldes, at kvindemordere som Peter Madsen er i fare for at blive overfaldet af andre fanger.

Denne type indsatte har tidligere ofte afsonet deres domme på den psykiatriske specialinstitution Herstedvester, men det nye Storstrøm Fængsel er indrettet på en særlig måde, der giver mulighed for at adskille indsatte helt ned til grupper på fire. På den måde kan fængslet kan tage imod og håndtere alle typer indsatte.

Ambitionen bag Storstrøm Fængsel har blandt andet være at skabe ‘verdens mest humane fængsel’, da erfaringer viser, at risikoen for gentagelseskriminalitet falder, hvis rammerne for afsoning forbedres.

Peter Madsen har som bekendt anket sin livstidsdom og venter derfor på sin ankesagen. Den er berammet til 5., 12., og 14. september.