Peter Mygind åbner op om svær tid: Det var meget ensomt

Skrevet af Kamille Isaksen

26/02/2024
Foto: Olufson Jonas/Ritzau Scanpix
Den anerkendte skuespiller er især kendt for sit altid gode humør, men i en periode blev der lagt låg på netop dette.

Mest læste i dag

Den velkendte danske skuespiller Peter Mygind har i et nyligt interview med Billed-Bladet åbnet op om en vanskelig periode i sit liv, der strakte sig over flere år. 

De fleste danskere kender ham for hans energiske fremtoning og snaksagelighed, men ifølge skuespilleren selv, så har det ikke altid været sådan - i hvert fald ikke i en periode. 

Som ung blev Peter Mygind sendt på en streng kostskole i Schweiz af sine forældre, i håbet om at rette op på hans dengang udfordrende adfærd.

Beslutningen, som han i dag kritiserer, førte til en periode på fem år, hvor han næsten ikke talte. "De tænkte, at jeg var på vej ud af en glidebane, og at de ville sende mig ned på verdens hårdeste drengekostskole i fem år for at lukke munden på mig. Og det gjorde de. Jeg blev helt tavs i fem år," forklarer Mygind i interviewet, og tilføjer, at det var en dårlig beslutning fra hans forældres side, når man kigger tilbage på det.  

Denne tid på kostskolen var præget af ensomhed og udfordringer, men også af øjeblikke, hvor fællesskabet med andre drenge, der delte hans oplevelser, gav en form for trøst. Peter Mygind reflekterer over mobningens brutalitet, som han blev vidne til, og de dybe spor det har efterladt i ham. "Jeg oplevede mobning i en grad, som jeg slet ikke troede fandtes," siger han. Peter Mygind mærkede det dog ikke på egen krop, men nogle af hans venner fra skolen var dybt berørte af det, hvilket også resulterede i konsekvenser for dem personligt.

Peter Mygind er søn af den kendte skuespillerinde og teaterleder Jytte Abildstrøm og den afdøde Søren Mygind. Trods de udfordringer, han har mødt, har Peter Mygind formået at omdanne sine erfaringer til lektioner om styrke, medfølelse og forståelse.