Politiet advarer samtlige danskere: Dette må du aldrig gøre

Skrevet af Kamille Isaksen

02/04/2024
Foto: Shutterstock
Politiet er nu ude endnu engang for at advare danskerne om at falde i fælden.

Mest læste i dag

Der er flere danskere, som nok har bemærket, at der på der seneste er tikket en besked ind fra Gældsstyrelsen.

Men advarslen lyder højt og klart: En ny bølge af falske sms'er snyder danske borgere til at tro, de har modtaget digital post fra Gældsstyrelsen.

Denne seneste svindelmetode, som politiet nu slår alarm om gennem sikkerhedsappen Mit Digitale Selvforsvar, udnytter borgernes tillid til officielle meddelelser til at franarre dem personlige oplysninger.

Svindelnumret er simpelt, men effektivt: Modtagere bliver lokket med en besked, der på overfladen ligner en legitim notifikation fra Digital Post. Den indeholder en opfordring til at klikke på et link, som fører den intetanende borger til en snedigt designet falsk hjemmeside. Hjemmesidens eneste formål? At lokke fortrolige oplysninger ud af besøgende.

Politiet og sikkerhedseksperter er enige i deres råd til offentligheden: Ignorer disse fristelser. Slet straks den falske sms, uden at interagere med indholdet.

Det afgørende råd er at undgå fristelsen til at klikke på links i sms'er. Skal du tilgå en tjeneste, som kræver personlige oplysninger, er den sikreste metode at indtaste hjemmesidens adresse direkte i din internetbrowsers adressefelt. Denne tilgang sikrer, at du ikke utilsigtet ender på en ondsindet kopi, der har til formål at stjæle dine oplysninger.

Med cyberkriminelle, der konstant finder nye måder at udnytte teknologi til at bedrage borgere, er det essentielt altid at øve digital omhu og sikkerhed.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar