Politiet bekræfter: Eksplosionen ved Skattestyrelsen var et angreb

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix

Politiet har nu bekræftet, at eksplosionen mod Skattestyrelsen var et angreb. Hvem der står bag det, vides ikke, og derfor opfordres folk til at henvende sig til politiet, hvis de har informationer i sagen.

Store rystelser og et højlydt brag var adskillige københavnere vidne til i går, da en eksplosion ved Skattestyrelsen på Østerbro pludselig fandt sted. To personer befandt sig i bygningen på tidspunktet, men ingen kom heldigvis til skade.

Eksplosionen fandt sted klokken 22.15 i går aftes, men først i morges klokken 06.00 ville politiet bekræfte, at der var tale om en eksplosion. Derudover ønskede politiet ikke at kommentere yderligere på eksplosionen, men de ville vende tilbage med flere informationer efter klokken 08.00.

Læs også

Skattestyrelsen udsat for kæmpe eksplosion

Som lovet så gjort.

I en pressemeddelelse fra Københavns Politi fortæller chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov, at det endnu er for tidligt at berette om, hvem der står bag eksplosionen, men han fortæller dog, at der er tale om et angreb.

”Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at sige nærmere om, hvem der står bag eksplosionen. Men vi tager det meget alvorligt og etablerede allerede i går aftes en bred og omfattende efterforskning. Et angreb som dette hverken kan eller vil vi acceptere,” lyder det fra chefpolitiinspektøren.

Skattestyrelsens direktør Merete Agergaard (tv) og skatteminister Morten Bødskov. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix

I løbet af dagen vil politiet være til stede med deres mobile politistation ved Nordhavn Station, og politiet opfordrer folk til at komme forbi, hvis de har oplysninger om sagen eller hvis de har set noget mistænkeligt i går aftes.

Hele facaden og en del af taget hos Skattestyrelsen er voldsomt beskadiget, så der er ingen tvivl om, at eksplosionen har været stor. Det bekræfter Skattestyrelsens direktør, Merete Agergaard også overfor Ekstra Bladet, som talte med direktøren for kort tid siden.

"Hele hovedindgangspartiet er ødelagt, så det er tydeligt, det har været en meget voldsom eksplosion," fortæller hun.

Klokken 10:00 afholdes der en pressebriefing, hvor der formentlig vil komme svar på flere tiltrængte spørgsmål.

Læs også

Dansk lufthavn ramt af flyulykke i nat

 

 

Dagens Gossip