Dansk lufthavn ramt af flyulykke i nat

Foto: Presse-Fotos.dk / Ritzau Scanpix

Natten til tirsdag skulle et fly lande i Aarhus Lufthavn, men det gik langt fra som forventet. Flyet brød nemlig i brand, men heldigvis overlevede alle personerne ombord på flyet.

Natten til tirsdag skulle et fly lande i Aarhus Lufthavn, men det gik langt fra som forventet. Flyet brød nemlig i brand, men heldigvis overlevede alle personerne ombord på flyet.

Østjyllands Politi blev tilkaldt til Aarhus Lufthavn klokken 00:38 natten til tirsdag, da et cessna-fly pludselig forulykkede i forbindelse med landingen. Flyet brød pludselig i brand, men heldigvis formåede alle ti personer ombord på flyet at komme ud i sikkerhed, inden brandvæsnet ankom til stedet og fik slukket branden.

Flytypen var et Cessna 560XL, hvilket er et mindre privatfly. Flyet havde afgang fra Oslo, og det var planlagt, at flyet skulle lande i Aarhus, men det vides altså ikke hvorfor, at det pludselig gik galt i forbindelse med landingen.

Læs også

Hund slikkede på sin ejer: Nu har hun mistet både arme og ben

Politiet skriver i deres pressemeddelelse, at de syv passagerer og tre besætningsmedlemmer blev fragtet til et hotel, hvor de overnattede natten over.

“Østjyllands Politi blev natten til tirsdag kl. 00.38 kontaktet af Aarhus Lufthavn, hvor et cessna-fly var forulykket i forbindelse med landing, hvorefter det var brudt i brand. Alle 10 personer ombord på flyet havde fået reddet sig ud, og ingen var kommet til skade. Brandvæsnet fik slukket branden, og de 10 personer er alle blevet kørt til et hotel, hvor de har overnattet,” skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ingen danskere ombord

Blandt de 10 personer der var ombord på flyet, var ingen af dem danske. Der er tale om fire amerikanere, to australiere samt en brite. Derudover var besætningsmedlemmerne henholdsvis en tysk og en østrigsk pilot, mens der også var en tysk stewardesse ombord.

Flyet er blevet bugseret væk fra landingsbanen i Aarhus lufthavn, og det betyder derfor, at ulykken ikke kommer til at få nogle konsekvenser for den resterende trafik i lufthavnen.

Det er nu havarikommissionens opgave at undersøge ulykken nærmere, så de forhåbentligt kan finde ud af årsagen til, at flyet pludselig forulykkede.

"Havarikommissionen skal nu undersøge hændelsen nærmere, hvorfor Østjyllands Politi ikke kan udtale sig om årsagen eller de nærmere omstændigheder ved ulykken. Flyet er bugseret væk fra landingsbanen, og ulykken får ingen betydning for afviklingen af flytrafikken til og fra Aarhus Lufthavn," skriver politiet.

Flere medier har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Østjyllands Politi, men det har altså ikke været muligt.

Læs også

Byfest tog vild drejning: 30-årig mand nikkede skaller og bed kvinde i øret

 

 

Dagens Gossip