Politiet er yderst opmærksomme: Har uddelt 16 klip og bøder på kort tid

Skrevet af Kamille Isaksen

09/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiets store aktion endte ud i 52 sigtelser i alt.

Mest læste i dag

Torsdag aften blev det vestlige Aarhus skueplads for en omfattende færdselsindsats fra Østjyllands Politi, hvor adskillige bilister og cyklister blev fanget i at bruge deres mobiltelefoner under kørslen. Indsatsen resulterede i en række sigtelser og bøder, idet politiet intensiverede deres kamp mod uopmærksomhed i trafikken.

Det oplyser Østjyllands Politi i et uddrag af deres døgnrapport

I løbet af aftenen blev 16 bilister sigtet for at have mobilen i hånden, en forseelse der ikke kun medfører et klip i kørekortet, men også en bøde på 1500 kroner samt et tillægsgebyr på 500 kroner til Offerfonden. Politiet understreger, at brugen af mobiltelefon under kørsel markant nedsætter reaktionstiden, hvilket udgør en betydelig risiko for trafiksikkerheden.

Ud over bilisterne blev to cyklister også taget i at bruge deres telefoner, hvilket kostede dem hver en bøde på 1000 kroner. Disse tilfælde understreger, at problemet med mobilbrug strækker sig ud over bilisterne og påvirker bredere dele af trafikken.

Samlet set førte aftenens indsats til 52 sigtelser fordelt på forskellige overtrædelser, herunder brug af håndholdt telefon, overtrædelse af rødt lys, manglende sikkerhedssele, hastighedsoverskridelser både i byzone og på motorvej, samt manglende fastspænding af børn under 15 år. Derudover blev der uddelt bøder for en række andre forseelser, såsom manglende medbringelse af kørekort, sikkerhedsfejl ved køretøjer, og ulovlig hyrekørsel.

Politiet håber, at indsatsen vil bidrage til en øget bevidsthed omkring farerne ved mobilbrug under kørsel og dermed skabe sikrere veje for alle.