Politiet ødelagde hans hjem 5 gange i jagten på Emilie Meng: Nu deler han overraskende nyt

16/10/2023 13:50

Emil Martesen

Indland
Foto: Politi
Foto: Politi
Han lægger ikke fingre imellem.

Mest læste i dag

Der er løbet meget vand i åen siden siden Emilie Meng blev meldt savnet tilbage i 2016.

Man skal heller ikke spole tiden ret langt tilbage, før det meste af Danmark sad og holdt vejret i øjeblikket, hvor en 32-årig mand blev sat i forbindelse med den forfærdelige sag, hvor 13-årige Filippa pludselig forsvandt lørdag middag, efter at hun havde gået med aviser i en lille by Kirkerup. 

Og det skabte et vaskeægte granatchok, da politiet kunne berette på et pressemøde, at den 32-årige mand der er sigtet for kidnapningen af en 13-årig pige den 15. april, nu også var blevet sigtet for mordet på Emilie Meng.

Sidenhen har politiet bedt om arbejdsro i forbindelse med efterforskningen af sagen. 

Ikke desto mindre har TV 2 lavet et hudløst ærligt interview med pensionisten Finn Petersen, hvis hjem blev ransaget intet mindre end fem gange i jagten på Emilie Meng.

Og selvom syv år er gået, så er arrene stadig friske for Finn Petersen, en pensionist fra Korsør:

"Selvfølgelig er man stadig mærket af det, og der er også mange ting, man gør anderledes end dengang", fortæller Finn Petersen i dag og fortsætter:

"Man er mere opmærksom på, om der er nogen, der følger efter én, mærkelige lyde, som man hører. Der sker så mange ting uden for ens hjem, som nogle gange larmer på en forkert måde. Så tænker man pludselig hvad nu?, og så skal man lige undersøge det. Hvor man førhen ville have sagt nå, det er nok bare en kat eller et eller andet. Men det gør man ikke i dag. Der tænker man på en helt anden måde. Og det er i hvert fald skidesurt".

Men det stopper ikke her for Finn Petersen.

Tilbage i 2016 hvor hele Danmark var grebet af Emilie Mengs tragiske forsvinden og senere drab, blev Finn Petersens hjem en ufrivillig skueplads for politiets ihærdige søgen efter spor.

Han lægger ikke skjul på, at de ødelagde hans hus i jagten på Emilie Meng, og den dag i dag føler han sig svigtet af retssystemet. Han fortæller i samme ombæring, at han dårligt nok fik en undskyldning, og de 1.200 kroner per ransagning er som en dråbe i havnet, når der har været nogle inde og rode i hele ens hjem, mens man er fuldstændig uforskyldt.

Ransagningerne var ikke kun en følge af politiets egen interesse, men også et resultat af en nabo, der ulovligt aflyttede Finn Petersens lejlighed.

Naboen blev senere dømt for ulovlig aflytning, men slap straffri, da retten konkluderede, at politiet kendte til aflytningerne.

Og selvom tilliden til politiet i dag er at finde på et meget lille sted, så finder Finn Petersen glæde i, at naboen er flyttet.

Politiet arbejder i skrivende stund på højtryk inden den 32-årige sigtet skal for retten. Seneste nyt er, at den sigtede frivilligt har valgt at forlænge sin varetægtsfængsling, og det er endnu uvist, hvordan den sigtedes tur i retten løber af stablen.