Populær Zoo deler trist meddelelse

Skrevet af Kamille Isaksen

28/02/2024
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Aben har været forsvunden, siden stormen 'Ralf' ramte landet.

Dagens topnyheder

I Odsherred Zoo Rescue er bekymringen stor for Marius, en kapucinerabe, der forsvandt fra sin indhegning under stormen Rolf. Marius har været på fri fod i omkring fire dage, og trods intensiv eftersøgning i og omkring landsbyen Høve, har der ikke været nogen sikre observationer af ham siden søndag morgen. 

Det skriver TV 2.

Joan Thygesen, direktør for zooen, udtrykker dyb bekymring for abens velbefindende, især på grund af de kolde nætter, selvom dagene har været mildere.

Marius' flugt blev muliggjort, da stormen Rolf forårsagede skader på abeburets tag, hvilket gav ham mulighed for at undslippe. Siden hans forsvinden har zooen modtaget omkring 35 henvendelser fra borgere, der mener at have set Marius, men de seneste dage har der været stille, hvilket tyder på, at Marius ikke har opholdt sig i beboede områder, hvor han ellers kunne finde føde.

Joan Thygesen opfordrer lokalbefolkningen til at holde skure, garager og lignende åbne, i håb om at Marius søger ly der, og at placere mad som bananer eller brød for at lokke ham til. Denne metode har tidligere vist sig effektiv, da en anden kapucinerabe fra zooen, Milan, blev fanget efter flere måneders frihed ved at blive lokket ind i et drivhus af et lokalt ægtepar.

Der er dog en grund til, at zooen er ekstra meget på dupperne, idet Milan endte med at afgå ved døden blot 8 dage efter, at han var blevet bragt tilbage til sit hjem. 

Zooen gennemgår dagligt bure og net for at sikre dyrenes sikkerhed og tæller dem som en fast procedure. Denne hændelse med Marius' flugt, forårsaget af stormskader, understreger de uforudsete udfordringer, som selv de mest omhyggelige sikkerhedsforanstaltninger kan stå overfor.

Joan Thygesen understreger vigtigheden af, at borgere, der ser Marius, kontakter Odsherred Zoo Rescue direkte, for at sikre abens sikkerhed og velbefindende.