Zoologisk have i sorg: Dyrepasser dræbt af hanløve

Skrevet af Nicolai Busekist

13 uger siden

|

20/02/2024
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En hanløve gik pludselig til angreb på en dyrepasser, som forgæves blev forsøgt reddet af sine kolleger.

Dagens topnyheder

Der er altid en risiko forbundet med at arbejde med farlige dyr. Det omfatter også løver, som man har taget sig af, siden de blev født.

Mandag blev dyrepasser Olabode Olawuyi angrebet af en hanløve, som han har passet, siden den blev født for ni år siden. Det endte med at koste ham livet.

Det voldsomme angreb fandt sted, da han havde fordret løverne i den zoologiske have ved universitetet Obafemi Awolowo i Nigeria.

Ifølge BBC blev det hurtigt opdaget af hans kolleger, der forsøgte at komme ham til undsætning, men forgæves. Olawuyi blev dødeligt såret under angrebet, hvilket resulterede i, at han mistede livet.

Efterfølgende har den zoologiske have meldt ud om den tragiske sag. I denne forbindelse har de udtalt, at de ikke ved, hvad der fik løven til at gå til angreb på Olawuyi.

"Vi aner ikke, hvad der fik hanløven til at angribe," lyder det i en udtalelse fra Abiodun Olarewaju, der er talsperson for Obafemi Awolowo-universitetet.

Selvom den zoologiske have hævder ikke at have kendskab til, hvad der forårsagede ulykken, så har et lokalt medie rapporteret en anden historie.

Det nigerianske medie Vanguard har talt med formanden for studenterforeningen på universitetet, Abbas Akinremi, som fortæller, at der skete en 'menneskelig fejl' forud for angrebet.

Konkret skulle dyrepasseren have glemt at låse døren til løveburet efter at have fordret dem. Ikke desto mindre har dødsulykken naturligvis medført, at Obafemi Awolowo-universitetet er blevet efterladt i en tilstand af chok og sorg.

Det britiske medie skriver også, at angrebet har fået konsekvenser for den pågældende hanløve, der dræbte dyrepasseren. Den er siden blevet aflivet. Desuden lyder det også, at der på de sociale medier er blevet spredt en uhyggelig video, der viser dele af angrebet.