Populært fradrag ændres: Tjek din årsopgørelse

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Et af de mest populære skattefradrag bliver ændret, og du skal derfor nu selv til at håndtere det.

Hvis du har mere end 12 kilometer til dit arbejde, så er du helt sikkert bekendt med befordringsfradraget (kørselsfradrag). Hvis ikke, så bør du hurtigst muligt sætte dig ind i det, så du kan få et større fradrag, hvilket du er berettet til.

Der kommer dog til at ske ændringer i det fradrag, der er et af de mest benyttede i Danmark. Det skriver Finans.dk.

Læs også

Afsløret: Så meget skal du give for en corona-vaccine

Op mod 360.000 danskere bør derfor gå deres årsopgørelse igennem, så de kan være sikre på, at de ikke ender med at snyde sig selv.

“Det kommer til at berøre rigtig mange,” siger Henning Boye Hansen, der er chefkonsulent i revisionshuset BDO.

Årsagen er, at en ændring i den såkaldte skatteindberetningsbekendtgørelse er blevet sendt til høring, og når det går igennem, vil danskerne selv skulle håndtere fradraget.

Du skal selv håndtere det nu

I øjeblikket er det ellers sådan, at det er arbejdsgiverne, der indberetter om en medarbejder er mødt op på arbejdet samme sted hver dag. De oplysninger gør, at Skat har mulighed for at regne ud, hvor stort et beløb du skal have i dit befordringsfradrag.

“En meget stor del har ikke skullet foretage sig noget i forbindelse med dette fradrag, men det er slut nu. På årsopgørelsen til marts vil det ikke længere være fortrykt, så folk skal selv beregne det og sætte det ind,” lyder det fra Henning Boye Hansen.

De nye regler gør, at danskerne typisk vil få et forkert beløb i befordringsfradrag, og det kan enten betyde, at de får for lidt penge udbetalt, eller at de ender med at skulle skylde penge til Skat.

Læs også

Mette Frederiksen breaker dårligt corona-nyt

 

 

 

Dagens Gossip