Populært krydderi tilbagekaldt: Fyldt med kræftfremkaldende stof

Foto: Shutterstock.com

To partier tørret oregano solgt over hele landet, er blevet tilbagekaldt. Oreganoen indeholder for meget af et stof, der kan være kræftfremkaldende.

Supermarkedskæden Lidl har følt sig nødsaget til at tilbagekalde to partier af tørret Oregano. Årsagen skyldes at deres tyske leverandør har oplyst, at der er påvist et for højt indhold af pyrrolizidin alkaloider, hvilket kan give leverskade og i værste fald kræft.

Det er fødevarestyrelsen der har udsendt en pressemeddelse, hvor de skriver, at den tyske supermarkedskæde Lidl, har tilbagekaldt to partier af tørret oregano.

Læs også

Coca-Cola introducerer tre helt nye slags cola til Danmark

Oreganoen er solgt i Lidl-butikker over hele landet, og det skyldes som nævnt ovenfor, at der er et for højt indhold af pyrrolizidin alkaloider, der mistænkes for at kunne give kræft. Særligt hvis man indtager det gennem længere perioder.

Lidls egen leverandør opdagede problemet, og derfor skred butikskæden hurtigt til handling.

Det er denne oregano

Der er tale om Kania tørret oregano, der sælges på små glas med skruelåg. Du skal tjekke, om du har fået fat i en af disse partier af tørret oregano, så du kan skride til handling.

Emballagetype: glas med skruelåg

Nettovægt: 7,5 g

Bedst før dato: 06/2022

Lot numrene: 9157CA og 9158AA

Hvis du har fået fat i en af de dårlige partier med oregano, så bør du smide din oregano ud, eller levere den tilbage til den butik, hvor du købte den.

Læs også

Mor går viralt med sit fødselsbillede: Hvorfor ligger han der?

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip