PostNord advarer mod falske mails og sms'er: 'Vi kender ikke alle varianterne'

Foto: Polfoto/Stine Tidsvilde

PostNord advarer kunder mod falske sms'er og mails, der er i omløb netop nu. 'Slet beskeden og klik ikke på linket', lyder rådet.

- Der er i øjeblikket mange, der fortæller os om fup-beskeder - både på mail og sms. Vi bringer derfor en ekstra advarsel.

Sådan skriver Postnord i et opslag på Facebook, som bliver delt med lynets hast netop nu.

Selskabet har været nødsaget til at gå ud med advarslen på deres hjemmeside og sociale medier, fordi deres navn lige nu bliver misbrugt i omfattende grad.

Svindlen er så massiv, at PostNord ikke har overblik over alle varianterne af beskederne, som danskerne lige nu bliver bombarderet med:

Læs også

Kvinde var ude med hunden, da hun pludselig hørte ildevarslende lyd: Fandt nyfødt pige i kloak

- Teksterne i beskederne er meget forskellige, men typisk indgår nummeret YF-2521556. Vi kender ikke til alle varianter af beskederne. Er du i tvivl, så kan du se eksempler på postnord.dk, skriver postselskabet.

På hjemmesiden er der screenshots af nogle af de forskellige typer af fupbeskeder, som danskerne har modtaget via mail og sms de seneste dage.

Fælles for dem alle er, at svindlerne forsøger at få dig til at klikke på et link, så du kommer ind på en side, hvor du bliver bedt om at betale et mindre beløb for fragt.

- Slet beskeden og klik ikke på linket. Og har du klikket på linket alligevel, så skal du ikke klikke og betale fragt, lyder rådet fra PostNord.

Se advarslen på Facebook herunder.

Se de forskellige typer svindelbeskeder på PostNords hjemmeside her.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip