PostNord dropper at omdele post i Vollsmose: 'Sæt militæret ind'

Nils Würtzenfeld

369 uger siden

|

13/06/2017
Indland
Foto: Ritzay/NØRSKOV BENJAMIN
Foto: Ritzay/NØRSKOV BENJAMIN
PostNord har valgt at stoppe al postomdeling i Vollsmose denne tirsdag efter to episoder, hvor postbude er blevet truet og fastholdt.

Dagens topnyheder

Hvis man bor i Odense-bydelen Vollsmose, må man i dag, tirsdag, kigge langt efter både breve og pakker.

Det står klart, efter PostNord har valgt at trække sig midlertidigt ud af den berygtede bydel.

Ligeledes vil det fremover være helt slut med at modtage pakker på sin hjemmeadresse. Det skriver Fyens.dk.

Den drastiske beslutning blev truffet mandag aften, efter at to postbude i sidste uge er blevet udsat for flere ubehagelige hændelser.

Den første episode fandt sted onsdag, da flere unge mænd brød ind i en postbil og truede postbudet, da han kom tilbage til bilen.

Og fredag var den gal igen. Her blev et andet postbud truet og holdt fast med beskeden om, at vedkommende ikke skulle komme i Vollsmose længere.

- De tager fysisk fat i medarbejderen og siger: Vi holder øje med jer og ved, hvornår I kommer her, siger Distributionschef Michael Frølich fra PostNord til Fyens.dk. 

Vollsmose er nu uden post. Foto: Ritzau/BONNERUP CLAUS

Han forklarer, at den manglende postomdeling vil finde sted tirsdag og gælde postomdeling af både pakker og breve.

Onsdag vil man forsøge at se, om man igen kan aflevere breve i bydelen, men han understreger, at man på ingen måde vil tvinge medarbejderne til at dele post ud i området, hvis de føler sig utrygge ved opgaven.

Derudover har PostNord også stillet psykologhjælp til rådighed for postbudene.

- Det gælder jo medarbejdernes sikkerhed det her. Det er selvfølgelig en meget stor beslutning at trække postomdelingen til et helt boligområde, men det her går al for tæt på, siger han til Fyens.dk.

Siden har PostNords beslutning om at stoppe udbringning af post i Vollsmose skabt både vrede og forargelse mange steder.

Blandt andet har Jane Jegind, der er rådmand for By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, forlangt, at der nu tages drastiske midler i brug.

- Nu er det simpelthen nok. Det er Danmark, vi taler om. Hvis politiet ikke har magtmidler nok, så kan de bede om særlig hjælp ved Forsvaret. Spørgsmålet er, om det ikke er tiden til det nu, raser Jane Jegind til Fyens.dk.

Mandag har transportminister Ole Birk Olesen meldt ud, at PostNord Danmark er i dialog med myndighederne for at få løst problemet.

Også Fyns Politi understreger, at sagen har højeste prioritet. 

- Vi tager sagen meget alvorligt, for selvfølgelig skal posten bringes ud. Det er politiets ansvar at sikre tryghed, og derfor har vi omgående taget kontakt til PostNords ledelse. Vi kan ikke se, at vi har registreret nogle anmeldelser fra PostNord vedrørende hverken chikane eller trusler, men nu har vi inviteret dem til et møde i morgen tidlig, så vi kan få belyst sagen, siger chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj fra Fyns Politi i en pressemedelelse.

Derudover har politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen indkaldt PostNords topledelse og Odenses borgmester til et møde onsdag.

Læs også: Slut med en smøg i pausen: Region Midtjylland forbyder rygning i arbejdstiden