PostNord varsler højere priser: Nu bliver det IGEN dyrere at sende breve

Ane Sørensen

355 uger siden

|

29/09/2017
Indland
Fra 1. januar kommer det til at koste ni kroner at sende et brev med posten. Foto: Polfoto
Fra 1. januar kommer det til at koste ni kroner at sende et brev med posten. Foto: Polfoto
PostNord varsler prisstigninger i portoen fra den 1. januar 2018.

Dagens topnyheder

Fra den 1. januar 2018 bliver det igen dyrere for danskerne at sende breve. Postnord varsler nemlig prisstigninger fra starten af det nye år. 

Helt konkret betyder det, at du fremover skal have ni kroner op af lommen i stedet for otte kroner, hvis du vil sende et såkaldt almindeligt brev.

Det skriver Ritzau.

Et almindeligt brev må veje op til 50 gram. Vejer brevet op til 100 gram, stiger prisen fra årsskiftet fra 16 til 18 kroner. Den største procentvise stigning rammer dog breve på op til 500 gram, hvor prisen for porto vil stige fra 32 kroner til 45 kroner.

PostNord priser

Forklaringen bag de højere priser er, ifølge Jørgen Loft Holm, som er chef for brevområdet i Postnord Danmark, at danskerne sender færre breve:

- Vi effektiviserer og nedbringer vores omkostninger i højt tempo. Men den hastighed, som brevene falder med, er så høj, at omkostningerne ikke kan nedbringes i samme takt, udtaler Jørgen Loft Holm i en pressemeddelelse.

Ifølge Postnord er antallet af breve faldet med 20 procent i forhold til samme periode sidste år.

I starten af marts blev der varslet nye Postnord priser og en række andre ændringer i løbet af de næste par år. Det skyldes en omfattende spareplan, hvor selskabet skal spare 2,3 milliarder kroner i den danske del af selskabet.

PostNord Priser

De nye PostNord priser kommer til at ramme bredt på breve og pakker - Foto: Shutterstock

Det er blandt andet meningen, at antallet af medarbejdere i Danmark skal reduceres med 3.500 - 4.000 i løbet af de næste to til tre år. Derudover vil Postnord komme til at levere et brev i løbet af fem dage. 

Brevene vil blive omdelt efter to forskellige modeller - et såkaldt ‘basisflow', hvor almindelige breve bliver omdelt inden for fem dage og et såkaldt ‘hurtigt flow’, hvor breve bliver distribueret inden for et døgn.

PostNord gav Ellenores pakke til den forkerte - nu tvinges HUN til at betale 1200 kroner