Prins Joachim taler ud: Marie reddede hans liv

Foto: Christophe Morin Via Www.imago-Images.de/Imago/Ritzau Scanpix

Prins Joachim og Prinsesse Marie taler ud om den blodprop, som prinsen blev ramt af i 2020.

"Det kunne have ændret vores liv for evigt"

Nu taler Prins Joachim og Prinsesse Marie for første gang sammen ud om tankerne og frygten i forbindelse med prinsens blodprop i 2020 – og taknemmeligheden over livet.

Læs også

Lars Løkke og Umut: ‘Vi har fået et bånd over frikadeller og sovs’

Det sker i et stort interview med Hjernesagens medlemsblad.

Seneste udgave af Hjernesagens medlemsblad udkommer den 12. april med et stort interview med Prins Joachim og Prinsesse Marie. Her fortæller parret om det dramatiske forløb om aftenen den 24. juli sidste år, hvor Prinsen blev ramt af en stor blodprop i hjernen. Om de skræmmende timer, hvor Prinsen lå på operationsbordet i Toulouse, og om taknemmeligheden og kærligheden. Til livet, familien og hinanden.

”Jeg har oplevet, hvordan Marie med øjeblikkeligt overblik greb situationen, og at hun med sine snarrådige indgreb og handlinger var den, der førte an, indtil jeg blev overdraget til ambulanceførerne i Cahors og sendt videre til Toulouse.

"Hun var fantastisk! Hun gik i soldatermode … Jeg ved, at jeg med Marie har en snarrådig, kærlig, omsorgsfuld og sikker støtte," foræller Prins Joachim om sin hustru.

Husk de pårørende

Parret har særligt to pointer, de i dette interview understreger vigtigheden af: At man altid tager tegn på alvorlig sygdom som et stroke alvorligt og omgående reagerer – og at man aldrig må glemme de pårørende til den ramte:

”Det er svært ikke at tænke på, hvad der kunne være sket, og jeg synes, at vi har lært, at det er forfærdeligt for den, der bliver ramt, men lige ved siden af står der nogen andre, som det er lige så frygteligt for," siger prins Joachim, inden han understreger: 

"Det må man aldrig glemme … Der har en organisation som Hjernesagen en stor rolle, og det er et vigtigt budskab at bringe videre."

Læs også

DR-profil er færdig efter 10 år: “DR har besluttet, at jeg er færdig”

 

 

 

Dagens Gossip