Radikale vil droppe grænsekontrollen: 'Der er brug for de danske betjente i skudplagede byer'

Nils Würtzenfeld

361 uger siden

|

06/08/2017
Indland
Foto: Polfoto/KOUSTRUP KENNETH LYSBJERG
Foto: Polfoto/KOUSTRUP KENNETH LYSBJERG
I stedet for at være udstationeret ved grænsen, bør danske betjente hjælpe til i de danske byer, der for tiden slås med skyderier og bandekriminalitet. Det mener Radikale.

Dagens topnyheder

I løbet af sommeren er bandekonflikter eskaleret flere steder i landet, og især i København har man oplevet flere skudepisoder. Det skriver Ritzau.

Mens politiet gør hvad de kan for at komme urolighederne til livs, så er dette en vanskelig opgave, og spørger man Sofie Carsten Nielsen, der er Radikales næstformand, så skyldes udfordringerne i hovedstaden i høj grad mangel på ressourcer.

Den radikale politiker peger i særdeleshed på, at politiet er blevet underbemandet, efter mange betjente er blevet sendt til den dansk-tyske grænse for at kontrollere, hvem der kommer ind i landet.

Af samme grund opfordrer Sofie Carsten Nielsen til at droppe kontrollen ved den dansk-tyske grænse og sætte de cirka 240 betjente på andre opgaver.

- Der er behov for ekstra bemanding i København nu, både til tryghedsskabende arbejde, men også til forebyggende indsatser, der er med til at få brødrene væk fra bandekriminalitet, lyder det fra næstformand, der selv er bosat Nørrebro i København.

Sofie Carsten Nielsen forklarer, at politiet i sig selv ikke løser problemet, men at deres tilstedeværelse lige nu er en nødvendighed.

- Man kan aldrig forsikre sig mod sindssyge mennesker, der skyder efter fuldkommen uskyldige mennesker, men vi ved, at politiet i København og for den sags skyld i resten af landet er presset og kører på pumperne, forklarer hun.

Hvis ikke de andre partier ønsker at følge Radikales forslag, så er Sofie Carsten Nielsen i stedet ikke afvisende over for at lægge stemmer til at tilføre politiet flere ressourcer, når der inden længe indledes forhandlinger om næste års finanslov.