Rasmus Paludan forbydes at demonstrere - Granatlignende genstand fundet

Foto: Anthon Unger / Ritzau Scanpix

Efter søndagens voldsomme udfald af en Stram Kurs-demonstration, har politiet i øjeblikket givet Rasmus Paludan forbud mod at demonstrere.

Det gik helt vildt for sig i løbet af søndagen, da partiet Stram Kurs med Rasmus Paludan i spidsen afholdte en demonstration. Hovedpersonen selv fortæller til TV2, at han kun nåede at stå der i to minutter og 43 sekunder, før det pludselig gik ad helvedes til.

Demonstrationen medførte en næsten krigslignende tilstand på Nørrebro, hvor der blev kastet med sten, antændt bål og brand, samt mange blev anholdt.

Det noget skræmmende udvikling fik dog ikke Rasmus Paludan til at ryste i bukserne. Han fortalte nemlig allerede i går, at han havde planer om at gå ud på gaden og demonstrere igen, da han fik afbrudt sin seneste mulighed. Derfor ville han afholde en demonstration på Blågårds Plads i løbet af i dag. Det får Rasmus Paludan dog ikke lov til.

Læs også

Modern Family-stjerne afslører årsag til stort vægttab - Nu kunne jeg pludselig tabe mig

Det er meget sjældent, at politiet går ind og stopper lovlige demonstrationer, før de overhovedet har fundet sted, men det har man altså følt var en nødvendighed i dette tilfælde, hvor Rasmus Paludan ellers havde tænkt sig at troppe op på Blågårds Plads klokken 13:30.

På twitter skrev Københavns Politi:

”Vi har meddelt Stram Kurs, at de ikke kan demonstrere i dag på Blågårds Plads samt i de fire områder, hvor der er indført skærpede strafzoner. Vi vurderer, at en demonstration der vil udgøre en fare for den offentlige fred. Påbuddet gælder foreløbig til onsdag kl. 12,”

En anden lokation kan blive en mulighed

En af årsagerne til at politiet yderst sjældent giver påbud om en demonstration, skal findes i grundloven om ytringsfrihed. Så længe en demonstration er lovlig, har politiet ikke umiddelbart det store at skulle have sagt, medmindre, de altså emner, at demonstrationen vil give risiko for uroligheder, hvilket de har god anledning til at tro efter søndagens skemysler.

Politiet har sammen med påbuddet givet Rasmus Paludan og Stram Kurs muligheden for at vælg én alternativ lokation og/eller tidspunkt for en ny demonstration.

”Københavns Politi har naturligvis inddraget hensynet til den grundlovssikrede ytrings- og forsamlingsfrihed i den samlede vurdering af sagen. Derfor har vi meddelt Stram Kurs, at vi er indstillede på at overveje alternative lokaliteter og/eller tidspunkter for demonstrationen i dialog med Stram Kurs,” skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet meddelte tidligere på dagen, at de undersøgte et mistænkeligt forhold på Blågårds Plads, og de opfordrede derfor folk til at holde sig væk. Nu har de netop givet en ny opdatering, og det viser sig, at de har fundet en granatlignende genstand.

 

Læs også

DMI: Så varmt bliver det i påsken

 

 

Dagens Gossip