Regeringen åbner og lukker: Her må du rejse hen, og her frarådes det

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Udenrigsministeriet har netop opdateret deres rejsevejledninger, og her er der blevet åbnet op for to lande, mens der er lukket i for et tredje.

Hver torsdag klokken 16.00 kommer Udenrigsministeriet med en ny opdateret rejsevejledning, hvor de beretter om, hvilke lande de fraråder danskere at rejse til, og hvilke de ikke længere mener, er ‘farlige’ for danskerne.

Læs også

Kritisk: Udbrud i Danmark større end forventet

Da rejsevejledningen i dag klokken 16.00 blev opdateret, var der tre lande på listen, og to af dem fraråder regeringen ikke længere rejser til, mens der nu frarådes rejser til et tredje land.

Her må du rejse hen

Vi starter med de gode nyheder.

Portugal er nu ‘´åbnet op’ og det betyder, at regeringen ikke længere fraråder danskerne at rejse til Portugal. Tager du til Portugal i den kommende tid, skal du altså ikke 14 dage i karantæne ved hjemkomst.

Derudover har regeringen nu valgt at åbne op for hele Sverige. Det betyder, at det ikke længere kun er nogle enkelte regioner, som man må rejse til uden at skulle i karantæne, nu er det hele landet.

Her må du ikke rejse hen

Mens der har været meget snak om, at danskerne ville blive frarådet at rejse til Spanien, så er det ikke det land, der er kommet på listen. Det er i stedet Rumænien.

Regeringen fraråder nu alle ikke nødvendige rejser til Rumænien, fordi Rumænien ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal.

Du kan se hele rejsevejledningen her

Læs også

Covid-19 prognose: Anden bølge er på vej til Danmark

 

Dagens Gossip