Regeringen er klar med endnu flere corona-forbud

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Om en lille uges tid forventes det, at en ny hastelov træder i kraft, hvor regeringen har mulighed for at sænke forsamlingsforbuddet yderligere.

Da det stod klart at coronavirussen ikke havde tænkt sig at gå i en pæn bue udenom Danmark, skyndte regeringen at få indført en hastelov, så de kunne forbyde, at flere end 10 personer samlede sig et sted.

Derudover gav loven også mulighed for, at Sundhedsvæsenet kunne trænge ind i folks private hjem, hvis der var en mistanke om, at nogle på adressen havde coronavirus.

Læs også

Opråb fra skadestuen: Lad det ligge!

Nu tyder alt så på, at regeringen er klar med endnu en hastelov, som skal være med til give danskerne endnu flere forbud.

Det er TV 2, der er kommet i besiddelse af et brev fra statsministeren Mette Frederiksen, hvor modtageren er Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen.

Indholdet af brevet afslører, at regeringen ønsker at kunne sænke forsamlingsforbuddet yderligere.

I dag må der samles op til 10 personer til offentlige arrangementer, men det tal kan meget vel ryge ned på blot to personer.

Træder i kraft den 4. april

Ifølge TV 2 er det en præventiv lov, hvor forbuddet ikke vil træde i kraft med det samme, men ved nødvendighed. Årsagen til at hasteloven kommer nu, skyldes, at Folketinget holder lukket i påsken, og derfor vil de ikke kunne gennemføre en ny lovgivning, hvis det var nødvendigt.

Foruden forbuddet mod at samles mere end to personer, så vil der i den nye hastelov også være mulighed for, at regeringen kan forbyde danskerne om at opholde sig visse steder, hvor der er mistanke om, at flere mennesker vil forsamle sig.

TV 2 nævner, at det både kan være på legepladser eller udendørs idrætsanlæg.

Det forventes, at regeringen fremsætter ændringen på torsdag, og at den kan blive gennemført og træde i kraft til den 4. april.

I vores naboland Tyskland har Angela Merkel allerede indført restriktioner på, at der ikke må samles mere end to personer uden for arbejde og i deres hjem.

Læs også

Dette corona-rygte skal du ikke hoppe på

 

 

Dagens Gossip