Dette corona-rygte skal du ikke hoppe på

Foto: Morten Rasmussen/Ritzau Scanpix

Et rygte florerer på Facebook, hvor folk bliver fortalt, at de ikke skal gå med kunstige negle eller neglelak, da coronavirussen kan gemme sig deri i flere dage.

Der florerer rigtig mange informationer rundt om coronavirus i disse dage, og det skyldes naturligvis den store interesse for, hvornår vi får vores almindelige hverdag tilbage.

Desværre ser det ud til at der går længe endnu, og det udnytter nogle mennesker til at sprede unødvendig panik blandt borgerne i landet.

Læs også

Pas på: Åben ikke døren for denne kvinde

For nyligt er en advarsel gået viralt på de sociale medier, problemet er bare, at det ikke har noget hold i sig.

I opslaget der deles med vindens hast, bliver man fortalt, at coronavirus kan overleve tre dage i sprækker og ridser på ens neglelak.

“Jeg arbejder på mikrobiologisk afdeling og vi står for at analysere prøverne for Corona. Hvis nogle af jer stadig har falske negle og/eller bare neglelak, så skal det af med det samme! Er der en mikroskopisk ridse i lakken, så kan virus overleve deri i 3 dage uden at dø! Og det er nærmest umuligt at fjerne virus fra de små revner. Skynd jer at få fjernet alt og have naturnegle! Vi med falske negle smitter mere end vi tror! Også uden nødvendigvis selv at blive smittet.” lyder det i opslaget, der er delt af mange personer.

Problemet er bare, at det ikke er helt sandt.

Det eneste der er korrekt i opslaget er, at virussen kan gemme sig i huller eller sprækker, og så kan det gøre det svære at fjerne dem med håndsprit eller under en almindelige håndvask.

Ifølge overlæge og frosker i infekstionssygdomme på Hvidovre Hospital, Thomas Benfield, så er det helt ned i petitesserne, hvor afgørende det er at fjerne sin neglelak.

“Vi er formentlig nede i petitesserne, men hvis man skal have den korrekte, totale håndhygiejne, så skal man ikke have neglelak og falske negle på,” siger Thomas Benfield og peger på, at man på hospitaler ikke må bruge neglelak, hvis man varetager kliniske funktioner,” lyder det fra Thomas Benfield til mediet Mandag Morgen.

Hvis man falder over det falske rygte, så vil man typisk se personer, der deler et andet opslag, der netop modsiger det.

Det opslag maner folk til besindighed, og det kan du læse lige her:

 

Læs også

På grund af corona: Her slipper de for at betale husleje

 

 

Dagens Gossip