Regeringen fraråder nu rejser til endnu et land

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

I forbindelse med opdateringen af udenrigsministeriets rejsevejledning, er endnu et land nu kommet på listen over steder, som danskerne ikke bør rejse til.

Coronasmitten stiger både herhjemme i Danmark, men også i resten af Europa. Derfor bliver der hele tiden ændret i udenrigsministeriets rejsevejledning, hvor der enten ¨åbnes op’ eller ‘lukkes ned’ for rejser til lande i hele verden.

Hver torsdag klokken 16.00 udsender regeringen en opdateret rejsevejledning, og i går kom et nyt europæisk land på listen over lande, som danskerne ikke bør rejse til.

Læs også

2 meter lang kvælerslange undsluppet i Danmark

Klokken 16.00 i går opdaterede udenrigsministeriet således deres rejsevejledning til Tjekkiet, hvor de nu ikke længere opfordrer danskerne til at rejse af sted.

“Vi fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Tjekkiet, fordi Tjekkiet ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande,” lyder det på udenrigsministeriets hjemmeside.

Rejser du til Tjekkiet er det altså på eget ansvar, og du skal være opmærksom på, at du opfordres til at gå 14 dage i karantæne, når du kommer tilbage til Danmark.

Her må du gerne rejse til

Mens rejser til Tjekkiet ikke længere opfordres, vil udenrigsministeriet til gengæld gerne sende dig til Tunesien. Her åbnede de nemlig op for rejser den 9. september, men man skal være opmærksom.

Det frarådes nemlig at rejse til den vestlige del af Tunesien, syd for linjen mellem Nefta, Douz, Médenine og Zarzis.

Derudover fraråder udenrigsministeriet også, at man ikke rejser til den sydligste og sydøstligste del af Tunesien, som grænser op mod Algeriet og Libyen.

Resten af landet frarådes man ikke længere at rejse til, men man opfordres dog til at være forsigtig.

Læs også

Mette Frederiksen med ny besked: Danskerne raser

 

 

 

Dagens Gossip