Mette Frederiksen med ny besked: Danskerne raser

Foto: Shutterstock.com

Mette Frederiksen har kommenteret på, hvorfor hun ikke mener, at religiøs omskæring af små børn skal forbydes. Det har fået danskerne om i det røde felt.

Der i har løbet af den seneste tid været meget snak omkring omskæringen af små børn. Skal det gøres forbudt, eller skal det fortsat være lovligt at foretage de religiøse omskæringer af små børn i Danmark.

Mange partier var hurtigt ude at tage afstand. De mente, at det skulle forbydes at omskære små børn af religiøse årsager, og mange danskere er enige. Derfor faldt det heller ikke i god jord, da Socialdemokratiet i går meldte ud, at de ikke ville forbyde omskæringer.

Læs også

Seerne raser: populært TV 2-program i modvind

Statsminister Mette Frederiksen fulgte op på det sociale medie Facebook, hvor hun i et længere opslag valgte at uddybe årsagen.

“Debatten om omskæring dukker op i Danmark med mellemrum. Jeg forstår sådan set godt udgangspunktet. At retten til at bestemme over egen krop gælder for alle,” indleder Mette Frederiksen.

"Er hun børnenes statsminister?"

Hendes lange opslag kan koges ned til, at hun ikke mener man skal forbyde det, da jøder skal have mulighed for at kunne leve et jødisk liv i Danmark, som de har kunnet det i flere hundrede år.

Opslaget er langt fra blevet modtaget pænt af danskerne, der følger Mette Frederiksen på Facebook. Flere tusinde har kommenteret opslaget, og størstedelen af negative.

Flere mener nemlig, at regeringen er dobbeltmoralske, fordi de ikke vil forbyde omskæringen grundet, at det er et religiøst ritual, men at de til gengæld gerne vil forbyde burkaer, selvom det også er et religiøst ritual.

“Mette, det er den dårligste nyhed i dag. Stakkels børn, der ikke har et valg. Hvordan kan du støtte det?” lyder det fra Susan Jensen, mens Jesper Donnis mener, at små drengebørn skal have ret til at blive beskyttet.

“Det er helt sort snak. Selvfølgelig skal drengebørn beskyttes mod at overtroiske forældre snitter dele af dem. Præcist ligesom pigerne blev det. Indfør en 18 års aldersgrænse så kan de mænd der føler for det blive omskåret når de er myndige. Tidligere tiders overgreb skal aldrig forsvare at man fortsætter overgreb på andre.” lyder det i kommentaren, der indtil videre har fået 235 likes af andre danskere.

Peder Køhler mener, at Mette Frederiksen bør læse hvad hun selv skriver, da hun skriver om retten til at bestemme over egen krop, men det er ikke tilfældet ved de små børn, der bliver omskåret.

Mange kommenterer også på det ironiske i, at Mette Frederiksen er ‘børnenes’ statsminister, men at hun ikke vil forbyde, at der bliver skåret i små børn.

Hvad mener du? Skal religiøs omskæring forbydes?

Læs også

Populært fradrag ændres: Tjek din årsopgørelse

 

 

 

Dagens Gossip