Regeringen lemper nu disse restriktioner

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Erhvervsministeriet har i en pressemeddelelse, der er blevet udsendt fredag aften, oplyst, at en række restriktioner lempes.

Regeringen har besluttet at lempe og forsimple arealkravene til den danske detailhandel. Det har den betydning, at der fra tirsdag ikke længere vil være stillet et krav om enten tidsbestilling eller køsystem for store udvalgsvarebutikker. Dette omfatter bl.a. byggemarkeder m.m.

Læs også

Ung mand tog sig en køretur: Nu mangler han sin Audi og risikerer fængselsstraf

Derudover vil der fra tirsdag også blive indført nye regler, der medfører, at arealkravene på tværs af detailhandlen vil blive gjort mere enkle. Det vil sige, at der ikke længere vil blive skelnet mellem dagligvarebutikker, udvalgsvarebutikker eller indkøbscentre. 

Det har Erhvervsministeriet oplyst i en pressemeddelelse, som de har udsendt fredag aften, skriver Ritzau. 

Der vil blive stillet lavere arealkrav til detailhandlen, end der hidtil har været. Blandt andet vil de nye regler betyde, at store butikker, der har et areal på over 10.000 kvadratmeter, som tidligere højst måtte have 250 kunder i butikken, fra tirsdag får et arealkrav, der hedder 10 kvadratmeter per kunde. 

I forbindelse med den udsendte pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet, har erhvervsminister Simon Kollerup (S) knyttet en kommentar til. Han har udtalt, at de lempeligere krav skal ses i lyset af, at det i forhold til coronasituationen får den rigtige vej i Danmark.

Læs også

BREAKING: Prins Philip er død

"Derfor kan vi nu blandt andet løsne arealkravene til vores detailhandlen. Det betyder mere liv i gågaden, men også at man som butiksejer eller kunde får lettere ved at gennemskue reglerne," lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) i den udsendte pressemeddelelse. 

 

Dagens Gossip