Regeringen melder ud: Der kommer flere restriktioner

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Flere restriktioner er på vej. Sådan lyder det fra Socialdemokratiets sundhedsordfører, der dog kan fortælle, at det bliver lokalt.

Det går desværre fortsat den forkerte vej med coronavirussen i Danmark i øjeblikket. Antallet af smittede og antallet af indlagte er stødt stigende, og det samme er kontakttallet, der i skrivende stund ligger på 1.5.

I den anledningen har regeringen nu også meldt sig på banen, hvor de melder ud, at vi danskere skal forvente, at der kommer flere restriktioner.

Læs også

Stor politikontrol: Politiet vil holde særligt øje med disse bilister

“Vi forventer at se flere restriktioner. Vi må også forvente i den kommende tid, at der kommer flere smitteudbrud rundt omkring i landet,” fortæller Rasmus Horn Langhoff, der er Socialdemokratiets sundhedsordfører til Ritzau.

Det forventes at blive lokalt

Sundhedsordføreren vil dog ikke løfte sløret for, hvilke restriktioner der kunne være tale om, men han vil dog gerne fortælle, at det formentlig går hen og blive lokale restriktioner, og altså ikke noget hele landet skal forholde sig til.

Skræddersyede, lokale løsninger skal gøre, at vi kan fokusere indsatsen dér, hvor smitten er, og at vi ikke behøver at brede det alt for meget ud alt for mange steder.

I skrivende stund er det særligt København og Odense der er særdeles hårdt ramt, men byer som Horsens og Vejle er også blevet såkaldte hotspot i løbet af de seneste par dage.

For at få kontrol over coronasmitten i København og Odense, har man valgt at indføre restriktioner. 100 personer må ikke længere samles, det tal heller nu 50, og barer, værtshuse m.m. må kun have åbent til klokken 24.

Læs også

Tog en slurk øl: Nu er mor til to små børn død

 

 

Dagens Gossip