Rema gav gratis mad til udsatte familier – nu får de en regning

Foto: Jesper Dall/Polfoto

Rema 1000 valgte før jul at donere overskudsmad til hårdt ramte danskere. Nu venter der dog butikskæden en regning for varerne.

23. december sidste år valgte hele 302 Rema 1000-butikker landet over at følge julens ånd og dele juleprodukter og datokritiske overskudsvarer ud til hårdt ramte danskere.

De mange varer, der egentlig skulle have været smidt ud, gik i stedet til 3000 familier, der forinden havde søgt julehjælp, men fået afslag. Det skriver Horsens Folkeblad.

Nu kan discountkæden imidlertid se frem til en regning for sin gavmildhed. Sådan lyder det fra revisionsselskabet BDO, der i sit nyhedsbrev, Depechen, sætter fokus på momsregler i forbindelse med bortgivelse af ukurante og datokritiske varer.

Ifølge Depechen venter der derfor Rema en momsregning for varerne. En regning, som forretningerne ikke havde fået, hvis de i stedet blot havde valgt at smide de datokritiske varer ud.

Læs også

Vægttab uden motion: Nye slankepiller skal mindske risikoen for diabetes

Det skyldes, at en butik normalt får fradrag for den moms, forretningen selv betaler, når varerne købes ind og efterfølgende smides ud, men at butikker ikke har ret til momsfradrag for varer, der gives eller doneres væk.

Det betyder i Rema 1000s tilfælde, at de mange butikker ikke kan trække momsen for indkøbet af de bortgivne varer fra i momsregnskabet. En kendsgerning som man finder meget urimelig hos BDO.

- Forhåbentlig kan Folketinget finde en anledning til at ændre reglerne, lyder det ifølge Horsens Folkeblad fra Pernille Rise, der er senior-manager hos BDO's moms-afdeling.

Læs også

Jubel over smart trick: 42-årige Per har løst alles største tv-problem med et snuptag

Hun kalder samtidig reglerne for en helt urimelig konsekvens i forhold til et initiativ, som, hun mener, alle kun kan synes godt om.

Også hos Rema 1000 er man ærgerlig over reglerne, men vil dog ikke ud med, hvor mange penge det kommer til at koste butikskæden at forære julehjælp væk.

- Men det er korrekt, at der er denne lovgivning på området, som vi naturligvis følger, siger indkøbsdirektør Anders Jensen i Reme 1000 til Horsens Folkeblad og tilføjer:

- Der skal kigges på hele området, fordi vi og andre spillere inden for detail skaber mange initiativer på madspilds-området. Lige nu er der andre, der kigger på, hvordan det løses både nu og i fremtiden. Det er vi ikke en del af, så vi afventer blot og holder fokus på købmandskabet, siger han. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip