Rigtig godt nyt til 150.000 danskere

Foto: Shutterstock.com

Det var meningen, at omkring 150.000 danskere skulle miste deres tv-signal om seks dage, men det sker alligevel ikke.

Om små seks dage ville knap 150.000 danskere stå i en rigtig træls situation.

Det var nemlig meningen, at der skulle foretages ændringer på antenne-netværket, hvilket godt og kort ville betyde, at omkring 150.000 danskere ville miste deres tv-signal permanent.

Læs også

Pas på: Åben ikke døren for denne kvinde

Årsagen er, at tv-frekvenserne skal stilles til rådigheder for mobilselskaberne, så de kan forbedre deres dækning af mobilt bredbånd, og det skulle altså ske på bekostning af cirka 150.000 danskere.

Årsagen til det specifikke tal skyldes, at det ikke er alle fjernsyn, der ville miste tv-signalet. Det ville udelukkende være tv fra før 2012, og dem er der heldigvis ikke så mange af rundt omkring i de danske hjem.

Det estimeres, at det primært ville være ældre, der ville blive ramt af signalændringen, og timingen kunne næppe være værre her i coronatiderne, hvor de færreste må forlade deres hjem.

Ældre Sagen var derfor ude at appellere til kulturministeriet og bad om en forlængelse, så de 150.000 danskere ikke skulle miste tv-signalet i en periode, hvor de primært skulle underholde dem selv indenfor, og hvor mange måske ikke turde at gå ned for at handle et nyt tv.

Udskydes til den 2. juni

Den bøn har kulturminister Joy Mogensen lyttet til, og det betyder, at der alligevel ikke bliver ændret på tv-signalet om seks dage, hvilket ellers var planen.

“Jeg er meget glad for den store velvilje i branchen til at udskyde lukningen af antenne-tv-signalerne, så der ikke er nogen, der oplever, at deres fjernsyn går i sort ved udgangen af marts. Tv'et er for mange – særligt ældre – den væsentligste kilde til information og underholdning, og vi skal passe ekstra godt på vores ældre i denne tid,” fortæller hun i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

I stedet for den 31. marts bliver lukningen af antenne-tv-signalerne nu udskudt til den 2. juni, hvor vi forhåbentligt er ude på den anden side af coronakrisen.

Læs også

Ny stor stigning: Så mange er nu smittede med coronavirus i Danmark

 

 

Dagens Gossip