Rørt Mette Frederiksen: “Det gjorde stort indtryk på mig.”

Foto: Shutterstock.com

Et møde har gjort stort indtryk på Mette Frederiksen.

“Her til eftermiddag har jeg holdt virtuelt møde med Maise, Julius, Rasmus, Jørgen og Winnie, der alle lever med en sygdom eller et handicap,” skriver Mette Frederiksen på Facebook i sit seneste opslag på Facebook og fortsætter:

“Her talte vi om de udfordringer, de har stået overfor siden marts. Om den ensomhed, de må kæmpe med hver eneste dag, fordi de bliver nødt til at isolere sig fra resten af samfundet. Det gjorde stort indtryk på mig.”

Læs også

Kvickly leder efter kunde: Er det her din pakke?

Maise, Julius, Rasmus, Jørgen og Winnie har Mette Frederiksen før nævnt i et opslag på de sociale medier. De har medvirket i DR-dokumentaren ‘I skjul for smitten’. For mens de fleste danskere må leve med mundbind og restriktioner, så må andre gå i total isolation for smitten. 

“De særligt sårbare risikerer nemlig at dø, hvis de bliver ramt. Maise på 10 år og Julius på 15 befinder sig midt i farezonen på grund af deres kroniske sygdomme. DR følger dem og deres familiers kamp for at overleve corona-krisen,” skriver DR om programmet. 

Takker for deres styrke

I sit seneste opslag sætter Mette Frederiksen fokus på alle dem, der er i sammen situation som Maise og Julius.

“Vi taler tit om dem som sårbare og udsatte, fordi de bare ikke må få corona. Men det siger intet om, hvem de er som mennesker. De - om nogen - udviser den største styrke i denne tid. Mens mange har været stærke under corona, så har de været exceptionelt stærke. Tak, fordi I har fundet mod og styrke i en svær tid med corona. Vi får brug for jeres udholdenhed og styrke i de kommende måneder også, “ skriver hun i sit opslag på Facebook.

Vaccinenyhed fra Magnus Heunicke

I dag har sundhedsminister Magnus Heunicke meldt ud, at  Danmark har tiltrådt ny vaccineaftale. Aftalen sikrer vacciner til en million danskere, hvis vaccinen godkendes.

“Vaccinenyhed: DK er tiltrådt EU’s sjette forhåndsaftale med Moderna om indkøb af vacciner. Aftalen betyder for Danmark, at ca. 1 mio. personer vil kunne blive vaccineret, hvis vaccinen godkendes efter grundig dokumentation for sikkerhed og effekt,” skriver han på Twitter.

 

Læs også

Magnus Heunicke med vaccinenyhed: Danmark har tiltrådt ny vaccineaftale

 

 

 

 

Dagens Gossip