Royale eksperter: Joachim ville være en bedre konge end Frederik

Polfoto: Jens Dresling

Flere kongehuseksperter mener, at Prins Joachim ville blive end bedre konge end kronprins Frederik.

Prins Joachim er bedre egnet til jobbet som konge.

Sådan siger flere eksperter til Se og Hør. 

Ifølge eksperterne er Prins Joachim mere udadvendt end sin storebror. Han kan holde taler, og han holder altid den royale takt og tone til perfektion. 

Læs også

14-årig pige fundet død i sin seng: Så opdager man en skræmmende detalje på hendes iPhone

– Joachim er fanget i Frederiks skygge, og det er hans skæbne at være nummer to. Der er en vis ironi i, at hvis man skulle caste dem til roller, så er de castet til hinandens liv. Men biologien har nu engang givet dem, de roller, de har, siger kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen.

Brødrene er med andre ord meget forskellige, og i kronpris Frederiks nye biografi 'Under bjælken' indrømmer han også, at hans lillebror har mere naturlig flair for livet som kongelig.

Det er ikke første gang, at spekulationerne om, hvem af de to brødre der i virkeligheden ville være den bedste repræsentant for Danmark står på. 

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

– Vi kræver virkelig ikke ret meget af de kongelige. De skal bare møde op, smile, klippe en snor over og holde en tale. Det siger også noget om Frederiks niveau. Han kan ikke skjule det. Det er åbenlyst for enhver, at han ikke rigtig har taget, ikke trives med det og ikke har den naturlige glæde. Det er lidt som en folkeskolelærer, der godt kan undervise, men egentlig ikke kan lide børn. Jeg synes, Joachim er bedre til det, siger Sebastian Olden-Jørgensen til Se og Hør. 

Han bakkes op af  ekspertkollega og forfatter Søren Jakobsen, som også mener, at Joachim ville egne sig bedre som konge end sin storebror. 

Ung mand mistede sit kørekort i byen: Få dage senere fik han vildt brev