Rygte: Du kan godt komme på sommerferie i år

Foto: Mads Jensen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Ifølge et britisk medie, så kommer EU-kommissionen med et forslag til EU-landene, hvor de opfordrer til grænseåbninger.

I takt med at Danmark er begyndt at åbne mere og mere op, er der mange, der er begyndt at rette deres tanker mod sommerferien.

Vil det blive muligt at nyde sommeren under varmere himmelstrøg i udlandet, eller skal vi nøjes med at nyde den danske sommer?

Læs også

Fødevarestyrelsen tilbagekalder pølser: Uegnet til at spise

Ifølge det britiske medie The Guardian kunne noget dog godt tyde på, at det bliver muligt for os at komme på sommerferie.

Mediet skriver, at EU-kommissionen vil foreslå, at der gradvist bliver åbnet op for grænserne, så turismen igen kan folde sig ud.

Det britiske medie skriver, at de har set forslaget fra EU-kommissionen, og det går ud på, at EU-landene går sammen med andre lande, der har en sammenlignelig risikoprofil og åbner op for grænserne mellem disse lande.

Det er blandt andet det vi ser mellem Tyskland og Østrig, der har meldt ud af grænsen mellem disse to lande åbner op den 15. juni.

Det spås særligt til at være Grækenland, der bliver en mulig destination for dette års sommerferie, da landet ikke har været særlig hårdt ramt af corona. 

De danske grænser behøver ikke at åbne

I Danmark har der endnu ikke været snak om, hvornår grænserne igen skal åbne. Som dansker er det dog heller ikke nødvendigt, at den danske grænse er åben, hvis man gerne vil ud af landet.

Som dansker kan man nemlig altid komme ind og ud af landet, også selvom den danske grænse er lukket. Det er dog ikke umuligt at komme ind i landet, hvis man ikke er dansker, eller hvis man ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Det betyder med andre ord, at hvis Tyskland eller et andet land åbner op for deres grænser og tillader turisme, så vil du kunne rejse ud, selvom grænsen i Danmark fortsat er lukket.

Læs også

Corona rammer formentlig hårdere, hvis du mangler dette vitamin

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip