S: Giv gratis tandpleje til udsatte borgere

Udsatte borgere - deriblandt hjemløse og stofmisbrugere - skal have gratis adgang til tandpleje, mener Socialdemokratiet.

Det kan være dyrt at gå til tandlæge. Derfor går mange af samfundets mest udsatte også rundt med dårlige tænder, der ikke har set en tandrensning i årtier.

Nu mener Socialdemokratiet dog, at der skal indføres gratis tandpleje til de af samfundets mest udsatte, der ikke har råd til at lægge sig i en tandlægestolen. Det skriver DR.dk

Partiet har endnu ikke defineret præcist, hvilke socialt udsatte der skal være omfattet af gratis tandpleje, men peger blandt andet på stofmisbrugere, hjemløse og alvorligt psykisk syg.

Læs også

Mand dræbt i voldsom ulykke: Kolliderede med traktor

- Vi vil gerne sikre en bedre sundhed for nogle af de mest socialt udsatte, og derfor foreslår vi gratis tandpleje, siger partiformand Mette Frederiksen og uddyber:

- At have dårlige tænder følger med et liv på gaden. Hvis man er aktiv stofmisbruger, hjemløs eller alvorligt psykisk syg, så er det svært at have adgang til tandhygiejne, for pengene er også små. Jeg har efterhånden mødt en del af gadens folk og kigget dem ind i munden, og så dårlige tænder er ikke et velfærdssamfund værdigt, lyder det fra Mette Frederiksen.

Læs også

27-årig bilist blev stoppet af betjent - så opdagede han, at noget var helt galt: Nu advarer politiet andre borgere

Ifølge Socialdemokratiet skal den gratis tandbehandling til udsatte finansieres ved at rulle skattelettelser på eksempelvis fri telefoni tilbage.

I Skive, Vordingborg og Svendborg Kommune har man allerede kørt forsøg, hvor der er blevet tilbudt gratis tandplejen til i alt 275 udsatte borgere, og ifølge Tandlægebladet har erfaringerne med forsøget været gode.

Forslaget om gratis tandpleje er en del af et større socialudspil, som præsenteres lørdag på Socialdemokratiets kongres.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip