Så billig er Danmarks billigste herregård, som endda har voldgrav

Foto: BoligFotoFyn

Det behøves ikke koste det hvide ud af øjnene at købe en herregård.

En herregård er naturligvis ikke billig, men taget i betragtning af størrelsen og det faktum, at du får en voldgrav med i købet, må herregården Jerstrup lidt uden for Bogense på Nordfyn siges at være et fund til pengene.

Foto: BoligFotoFyn

Herregården er med en pris på 8,5 millioner kroner Danmarks billigste herregård.

Læs også

Halvnøgen Dar Salim viser muskler i første smugkig til 'Underverden 2'

Det skriver TV2 Fyn

Selvom prisen måske lyder lidt høj, skal man huske, at prisen inkluderer 713 kvadratmeter beboelse, 18 værelser, 17 badeværelser og en voldgrav samt en kæmpe grund på mere end 200 hektar.

Det gør at kvadratmeterprisen kun er 12.000 kroner. Til sammenligning er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på Nordfyn 12.573 kroner, i Odense er den på hele 22.166 kroner og i København N er den på næsten 38.000 kroner. 

Herregården er en trelænget herregård, som er sat til salg hos liebhavermægleren Pernille Sams.

"Hovedbygningen er en imponerende flot bindingsværksejendom, som for få år siden blev gennemgribende og smagfuldt restaureret for et meget stort beløb," står der blandt andet i salgsopstillingen om den gamle herregård, som første gang nævnes i 1328. 

Foto: BoligFotoFyn

Hovedbygningen på gården blev opført i 1719, blev ombygget i 1944-45 og er altså senere blevet restaureret.

I dag er der ifølge danskeherregaarde.dk 728 herregårde i Danmark, som altså alle er dyrere end Jerstrup og som kendetegnes ved, at de har været ejet af en skattefri adelsmand i middelalderen.

"I slutningen af 1600-tallet blev Jerstrup kaldt "Lenelyst" efter Helmuth Otto von Winterfeldts hustru Helene Juliane Ulfsparre. Jerstrup var underlagt grevskabet Gyldensteen fra 1804 til 1922. [...] Jerstrups hovedbygning er et klassisk trelænget bindingsværksanlæg. Siden 2000 har avlsgård og hovedbygning været adskilt og deler ikke længere ejer," står der om Jerstrup på hjemmesiden.

Læs også

Chok: Kvinde dømt for drab på grund af ufrivillig abort

 

 

 

Dagens Gossip