Så er det afgjort: Det kommer cigaretter til at koste

Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

Hvis du er ryger og gerne vil spare penge, så skal du til at få købt stort ind med cigaretter. Prisen kommer nemlig til at sige fra nytår.

Det kan vist ikke herske nogen tvivl, at de fleste politikere på Christiansborg mener, at prisen på cigaretter skal stige. Tidligere på året blev der fundet et regeringsnotat, hvorpå der stod, at prisen på cigaretter ville stige, og nu i forbindelse med, at finansloven for 2020 er på plads, er det helt sikkert, at cigaretprisen kommer til at sige.

Regeringen og de øvrige partier er således blevet enige i, at en pakke cigaretter skal stige til 60 kroner i 2022.

Læs også

Skat vil fjerne dette fradrag: Får betydning for mange tusinde danskere

Det betyder dog ikke, at prisen på cigaretter ikke kommer til at stige før det. Allerede fra årsskiftet vil en pakke cigratter stige i pris, så de kommer til at koste 55 kroner pakken. Gradvis vil de så blive dyrere, så de i 2020 vil komme til at koste 60 kroner.

“Prisen på cigaretter kommer til at stige. De sættes op til 55 kroner i første omgang, og så bliver det 60 kroner,” fortæller finansminister Nicolai Wammen ifølge Tv2.

Skulle have kostet 90 kroner

Selvom cigaretter kommer til at sige til 60 kroner for en pakke, så er det dog ikke alle partier, der er tilfredse. Flere partier ønskede nemlig, at prisen på cigaretterne skulle stige endnu mere, så man kunne få folk til at stoppe med at ryge.

Hos Radikale Venstre ønskede Morten Østergaard og Co. således at få hævet priserne på cigaretter helt op mod 90 kroner. De gik dog med til 60 kroner, da det var deres minimumsønske.

Da den tidligere regeringen havde priser på cigaretter oppe at vende, ville de konservative hæve prisen til 50 kroner, mens Liberal Alliance og Dansk Folkeparti ikke ønskede at røre ved prisen. 

Hos Kræftens Bekæmpelse ser de det som en stor sejr.

“Det er en rigtig god nyhed. Det betyder, at rigtig mange børn og unge, som ellers ville begynde at ryge, ikke gør det,” fortæller direktør Jesper Fisker ifølge Tv2.

Læs også

Ekspert: Jorden rammes af en asteroide, vi skal forberede vores forsvar nu

 

 

Dagens Gossip