Så mange milliarder udbetaler SKAT i dag

For mange danskere bliver det en god dag i dag, da der udbetales skattepenge. Omkring 3,4 millioner danskere kan se frem til ekstra lommepenge, hvor de får lov til at deles om et tocifret milliardbeløb.

I dag er det blevet den 5. april, og det betyder, at rigtig mange danskere allerede nu, kan se et beløb fra skattestyrelsen på deres bankkonto. Det er nemlig i dag, at SKAT udbetaler penge til danskerne, som de har betalt for meget i løbet af det forgangne skatteår.

Helt præcist er det omkring 3,4 millioner borgere, der får penge retur i SKAT, og det er ikke noget lavt beløb, som der bliver udbetalt. Gennemsnitligt lyder det på 4.717 kroner, der ryger tilbage på hver enkelt af de 3,4 millioner borgers konti, og ganger man det op, så bliver det i alt 16,2 milliarder kroner, som SKAT i dag udbetaler til danskerne.

Gå ind og tjek din forskudsopgørelse

Når omkring 3,4 millioner danskere skal have penge tilbage i SKAT, så betyder det, at de har betalt for mange penge til SKAT i løbet af året. Det har de gjort, fordi deres forskudsopgørelse ikke har stemt overens med de penge, som man har tjent. Dette kan være en fejl, det kan dog også være bevidst, da mange så ved, at de får penge retur.

Der er dog omkring 1 million danskere, der skal betale penge tilbage i SKAT, og de skal samlet af med omkring 6.3 milliarder kroner. Disse penge skal danskerne betale, fordi de har betalt for lidt SKAT i løbet af året, og det kunne de have undgået, hvis de havde rettet deres forskudsopgørelse til.

Derfor appellerer SKAT i deres seneste pressemeddelelse til, at man går ind og kigger sin forskudsopgørelse igennem, og ser om alt er korrekt.

Hvis du er blandt den ene millioner af danskere, der har en skattegæld, så bør du tage et kig på denne artikel, for at se, om der er noget du kan rette til i din årsopgørelse, så din gæld enten bliver formindsket eller måske helt forsvinder.

Læs også

Skylder du penge til SKAT? Det kan du måske undgå – Se hvordan her

Hvorfor har jeg ikke fået skattepenge tilbage?

Hvis du ikke har fået penge ind på din bankkonto fra SKAT i dag, selvom du har set, at der er grønne tal i din årsopgørelse, så skal du ikke umiddelbart være nervøs. Der kan nemlig være flere grunde til, at du ikke har fået de penge, du går og venter på.

1. Hvis du eller din ægtefælle har gæld til det offentlige, vil SKAT gå ind og bruge nogle eller alle pengene på at få betalt skatten af. Gælden kan være en fartbøde fra politiet, skattegæld fra året før eller lignende.

2. Skal du have mere end 100.000 kroner retur i SKAT, så går der lidt længere tid, før du kan forvente at se pengene på din konto. SKAT går nemlig ind manuelt og tjekker, om årsopgørslen er udfyldt korrekt, når der er tale om så store beløber.

3. Din NemKonto er ikke aktiveret. Du kan aktivere din NemKonto, hvor SKAT indsætter dine kontanter lige her.

Der kan også være andre årsager til, at du endnu ikke har fået dine skattekroner ind på bankkontoen. Du kan se disse årsager lige her.

Læs også

Nu får du penge tilbage i SKAT – Eller gør du?

 

 

Dagens Gossip