Sådan bliver en biograftur i ‘coronatiden’

Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Det bliver ikke helt den samme oplevelse, næste gang du tager i biografen. Biograferne har nemlig fået retningslinjer, som de skal overholde i forbindelse med genåbningen.

I takt med at Danmark er begyndt at åbne mere op, er der mange danskere der er vendt tilbage til deres gamle vaner.

Mange tager på cafeer og restauranter, men det er fortsat ikke helt som det plejer. Sådan kommer det heller ikke til at være i biografen, selvom de har fået lov til at åbne op.

Læs også

X Factor finale: Her er vinderen

For når biograferne åbner op for film og popcorn-glade gæster, så bliver det med nogle sikkerhedsforanstaltninger der gør, at en biografoplevelse ikke bliver helt det samme som før.

Kulturministeriet har udsendt retningslinjer i forbindelse med genåbningen af en hel del af landets kulturinstitutioner, og her er der ret strenge krav til biograferne.

Der skal nemlig være en meters afstand mellem gæsterne i biografen, og det betyder, at hver andet sæde skal stå tomt.

Derudover så har kulturministeriet bestemt, at der ikke må samles mere end 500 personer i de enkelte sale. 

Der er ikke tilfredshed

Hos Dansk Teater er direktør Peter Mark Lundberg langt fra tilfreds med de retningslinjer, som kulturministeriet har sendt ud.

Han fortæller nemlig, at det fortsat koste det samme at sætte en forestilling op, og at derfor er behov for en ordning der giver kompensation til kulturlivet for de tomme sæder, de ikke må sælge billetter til.

“Det koster det samme at sætte en forestilling op, uanset hvor mange der kommer,” fortalte direktøren til Politiken.

Den eneste mulighed der er for, at to personer kan få lov til at sidde ved siden af hinanden i biografen, er ved at man har tæt kontakt i det daglige. Det vil sige folk der bor sammen eller kærestepar.

Har man ikke dagligt tæt kontakt, så skal der være et frit sæde mellem gæsterne.

Læs også

Klamt eller genialt: Fie Laursen sælger sine brugte trusser

 

 

Dagens Gossip