Sara Maria taler ud om sygdom: ´Når det føltes, som om jeg ikke kunne få luft, tog jeg på akutmodtagelsen´

04/10/2023 14:46

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix
Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix
I størstedelen af hendes liv, har den elskede vejrvært været præget af angst.

Mest læste i dag

Flere og flere personer i Danmark kender til det at have angst. Hvis man ikke har prøvet det på egen krop, kan det være svært at sætte sig ind i, hvordan det føles. 

I størstedelen af sit liv har Sara Maria Franch-Mærkedahl kæmpet med angst og har derfor mærket på egen krop, hvad det vil sige at have et angstanfald.

I Sara Marias tilfælde begyndte angstanfaldene oftest at komme efter at have brugt mange kræfter længere indre dialoger. På et tidspunkt ville hun derfor nå et punkt, hvor hun blev så udmattet, at de irrationelle angsttanker overtog de rationelle argumenter.  

Det fortæller hun i et stort interview i ALT for damerne nummer 40.

I disse tilfælde begyndte tankerne at overtage hendes system og hertil kom de fysiske bivirkninger af angstanfaldet. 

”Somme tider har jeg været nødt til at tage en tur på akutafdelingen for at blive tjekket, når jeg har følt, at jeg ikke kunne få luft, eller når jeg har været bange for, om jeg havde fået en blodprop. Når de så målte, at der ikke var noget fysisk galt, faldt jeg til ro igen,” fortæller hun i nummeret.

Det har dog ikke altid været akutmodtagelsen, som har været løsningen på anfaldene. Andre gange ringede Sara Maria hjem til sin mor og snakkede, indtil de dårlige tanker faldt til ro. 

Derudover understreger hun i interviewet, at hun er taknemmelig for sin kæreste Nikolaj Kopernikus. 

”Jeg har fundet verdens mest tålmodige, optimistiske og omfavnende menneske. Det har jeg også mange venner, der er, men de står jo ikke op med mig hver dag. Nicolaj har været en kæmpe støtte og en virkelig god samtalepartner. Nicolaj rummer meget, og han rummer også meget med mig.”