Se billederne: Nu har sneen ramt Danmark

Skrevet af Emil Martesen

16/11/2023
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Nu har sneen ramt Danmark.

Mest læste i dag

Julen står for døren, og det har de for alvor fået at mærke i Helsinge og det meste af Nordsjælland.

Så sent som i går løftede DMI sløret for, at nedbøren kunne ændre karakter.

Og det må siges at holde stik i Nordsjælland, hvor kombinationen af ret kraftig nedbør og en kølig luft fra nordøst, torsdag morgen og formiddags har fået nedbøren til at gå over i slud eller tøsne.

For da temperaturen slog over til det koldere i nat, skiftede nedbøren over til hvidlig karakter efter et større regnområde fra sydvest ellers havde bidt sig fast i det meste af landet.

Og sneen har da allerede givet anledning til at skyde en række fotos af vinterlandskabet, som du kan se i bunden af artiklen.

Sneen er skam også en kærkommen gæst, især i juletiden, hvor den bidrager til den helt rette stemning. Den hvide dække er synonym med julehygge og traditioner, og dens ankomst er ofte ledsaget af en følelse af fornyet barndomsglæde. For mange danskere er det ikke rigtig jul uden sneens knitrende og glitrende tilstedeværelse.

Ud over den æstetiske nydelse og den julestemning, sneen bringer, er den også en kilde til utallige vinteraktiviteter. Børn og barnlige sjæle glæder sig til at bygge snemænd, kælke ned ad bakker og starte spontane sneboldkampe. For de mere eventyrlystne byder sneklædte landskaber på muligheder for langrend og alpinski, hvilket gør Danmark til et vinterparadis for sportsentusiaster.

Og det er rig mulighed for i Helsinge, hvor sneen har lagt sig i et forholdsvis tykt lag.

Du kan se billederne fra Helsinge herunder:

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk