Nu er det officielt: Jonas Vingegaard er flyttet fra Danmark

15/11/2023 12:01

Kamille Isaksen

Nyheder
Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix
Den elskede cykelrytter har nu bekræftet, at han ikke længere er bosat i Danmark.

Mest læste i dag

Den danske cykelrytter Jonas Vingegaard har taget et betydeligt skridt i retning af en mere stabil base, idet han og hans familie har valgt at rive teltpløkkerne op og bosætte sig udenfor Danmark.

Vingegaard, der tidligere var uadskillelig fra sin hjemby Glyngøre, har nu valgt at opgive de hyppige rejser og har i stedet slået sig ned i Schweiz' kuperede terræn. Cykelrytteren og familien har nu bosat sig i den italienske del af Schweiz, Ticino.

Det skriver TV 2 Sport.

Den danske Tour de France-stjerne har bekræftet flytningen til TV 2 Sport og understreger dens positive indflydelse på hans liv.

Tidligere på året udtrykte Jonas Vingegaard og hans familie ønsket om at etablere en fast base i udlandet, hvilket skulle lette de konstante rejser og samtidig lette familielivet.

"Det har utvivlsomt hjulpet os, at vi ikke længere rejser så meget rundt som før. Før i tiden var vi konstant på farten til forskellige steder, og det har vi sat en stopper for nu, hvilket hjælper os med at finde mere ro," forklarede Vingegaard.

Selvom flytningen til Schweiz er ny for Vingegaard og familien, understreger han, at den ikke vil ændre på de længere træningslejre, der er en del af hans årlige program. Dog forventes det at have en betydelig indflydelse i "off-season" perioden.

Mads Pedersen, en anden dansk cykelstjerne, er også blevet en del af det schweiziske fællesskab, hvor han har fundet gode træningsfaciliteter og fordelagtige skatteforhold. På trods af denne tilnærmelse har Vingegaard endnu ikke haft mulighed for at træne med sin landsmand.

Mattias Skjelmose, der er en del af cykelverdenen, har også bekræftet sine planer om at slå sig ned i alpelandet i løbet af det kommende år.