Sebastian er 24 år og studerer: Har som sidebeskæftigelse skabt en millionforretning

Foto: PR

Sebastian har fundet et hul i markedet.

Sebastian Westerby er 24 år gammel og studerer jura på Københavns Universitet. Det er der som sådan ikke noget specielt ved.

Der optages hvert år 788 studerende på jurastudiet i København. Dog ansøger mere end 3.000 unge om en studieplads, så cirka hver 4. ansøger optages.

Læs også

Nu melder eks-kæresten ud: Det ved jeg om Sidney Lees død

Hvad der til gengæld er helt særligt, er Sebastians sidebeskæftigelse.

Han startede sin virksomhed Tort Experts i starten af 2021 og kan snart bryste sig af en omsætning på tæt på 100 mio kroner og heraf et resultat på ca. 25 pct. af omsætningen, altså 25 millioner kroner.

Det fremgår af det seneste regnskab for virksomheden, som snart bliver offentliggjort. Og hvad laver denne virksomhed så?

»I USA er der en retssagskultur, hvor de sagsøger for alt. Og her er der et stort marked for at finde potentielle sagsøgere til advokatfirmaer,« siger Sebastian Westerby til Finans.

Kort fortalt finder Sebastian Westerby og hans partnere kunder - eller leads - til amerikanske advokatfirmaer. Han anslår, at virksomheden genererer mellem 3.000 og 5.000 leads om dagen.

Et populært eksempel på kunder, som Sebastian Westerby bruger, er folk, der bruger ukrudtsmidlet Roundup.

»Vi kører en kampagne på f.eks. Facebook, Google og Youtube, hvor vi siger, at folk, der har brugt Roundup og har fået cancer, potentielt kan få kompensation. Og de kvalificerede henvendelser, vi får, sender vi så videre.« 

Tidligere i sin studietid har Sebastian Westerby arbejdet som konsulent for flere amerikanske advokathuse gennem sit danske selskab Media Generation, og det var her, han i sin tid mødte sine to amerikanske medstiftere.

I 2022 forventer virksomheden at tredoble sin omsætning. Det skal blandt andet ske ved også at skele til det europæiske marked.

Læs også

Rusland har ét kæmpe stort problem

 

Dagens Gossip