Seks mænd tiltalt for at støtte Islamisk Stat: "Det er efter anklagemyndighedens opfattelse meget alvorligt"

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Flere personer er sigtet i en sag om støtte til Islamisk Stat.

Seks mænd er tiltalt for enten at lade sig hverve af terrororganisationen Islamisk Stat, eller for at have ydet økonomisk støtte til organisationen, som især har hærget i Syrien. Det oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Islamisk Stat har siden start 10’erne været en af de dominerende terrororganisationer i Mellemøsten. I Europa har mange af terrorangrebene i samme periode været begået af personer, som er blevet radikaliseret af den islamistiske terrororganisation.

Læs også

Lidl går all-in med nyt tiltag: Vi er de første til at gøre det

To af mændene er sigtet for at være rejst ind i Syrien med henblik på at tilslutte sig terrororganisationen, som de også har gjort. Den ene af disse og fire andre mænd er tiltalt for at have sendt penge til Islamisk Stat eller personer, som har været tilknyttet organisationen. Det skriver anklagemyndigheden.

De seks mænd er henholdsvis 37, 32, 41, 20, 29 og 28 år.

- Vi mener, at de seks personer med deres handlinger har bidraget til at fremme terrororganisationen Islamisk Stat. Det er efter anklagemyndighedens opfattelse meget alvorligt, når man tilslutter sig eller yder økonomisk støtte til Islamisk Stat, og dermed medvirker til at fremme en terrororganisations virksomhed, siger statsadvokat i Viborg, Jakob Berger Nielsen.

Den 30-årige og 32-årige har været varetægtsfængslet i sagen siden den 27. april 2021. Den 31-årige, den 37-årige og den 29-årige har tidligere været varetægtsfængslet, men er løsladt igen.

Den 28-årige har ikke været varetægtsfængslet i sagen indtil videre. For én af de tiltalte er der desuden nedlagt påstand om fratagelse af dansk statsborgerskab og udvisning for bestandigt.

Østjyllands Politi møder i sagen, som er sat til at finde sted ved Retten i Århus i perioden fra den 1. september 2022 til den 16. november 2022.

Læs også

Kongehuset siger nej: Dropper Ecco

 

Dagens Gossip