Sjælden haj fanget i dansk farvand

Foto: Shutterstock

En fisker fik noget meget sjældent i nettet i weekenden.

Brian Kjølhede var i weekenden taget en tur på havet ud for Thorsminde i Vestjylland. Her var formålet at fange frisk makrel.

Det lykkedes også, men nettet skulle vise sig at gemme på en noget anden fisk - endda en sjælden en af slagsen. I nettet kunne Brian Kjølhede nemlig også finde en stjernehaj.

Læs også

Luksusfælden vender tilbage med stor ændring

- Jeg kender den jo kun fra litteraturen og fra billeder. Jeg har jo aldrig selv fanget en, så det var jo stort at fange den, og nu glæder det mig, at den kan komme ned til Fiskeriets Hus lige og blive vist frem, så folk faktisk kan se en stjernehaj, siger Brian Kjølhede, der er bierhvervsfisker til TV 2.

Da Brian Kjølhede blev opmærksom på, hvad der var havnet i garnet, forsøgte han forgæves at holde stjernehajen i live i kutterens dam. Desværre stod hajen ikke til at redde, hvorfor den døde ombord.

Da stjernehajen kom i havn, blev den lagt på is, og nu er den kommet til Fiskeriets Hus i Hvide Sande. Her er man rigtig glade for, at stjernehajen kigger et smut forbi museet.

- Vi er helt oppe at køre over, at vi kan få lov til at være mellemstation for sådan en flot haj, siger Jonna Larsen, der er daglig leder i Fiskeriets Hus Hvide Sande.

Stjernehajen er som sagt et ganske sjældent syn i dansk farvand. Frem til år 2000 var den kun blevet fanget i Danmark tre gange. Det var i 1904, 1926 og 1996. Siden da bliver der cirka fanget én om året.

Når hajen er blevet klappet og kigget på af gæsterne i Hvide Sande, så skal den videre til Statens Naturhistoriske Museum. Stjernehajen måler 96 centimeter og vejer 3,4 kilo.

Læs også

33-årig mand sigtet for terrorforsøg i dansk by

 

Dagens Gossip