Skattepenge på vej til 300.000 danskere: Får i gennemsnit 16.000 kroner tilbage

Kamille Isaksen

5 uger siden

|

17/06/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Tusindvis af danskere kan klappe i hænderne.

Dagens topnyheder

Du kender det nok selv. Tusindvis af danskere sidder spændt i kø, når det er tid til at se, om man enten skylder penge til skat, eller om man er så heldig at få penge tilbage.

Hvert år, når det store skatteregnskab skal gøres op, kan et hav af danskere se frem til at modtage tusindvis af kroner, fordi de har betalt for meget i skat.

Nu står vi igen over for en sådan situation - også selvom forskudsopgørelsen lige er blevet afviklet.

Sagen er den, at boligejere over hele landet kan se frem til at modtage tilbagebetalinger fra staten, efter Vurderingsstyrelsen har udsendt tilbud om tilbagebetaling af skat på i alt fem milliarder kroner.

Tilbuddene er sendt til ejere af mere end 300.000 ejendomme, som har betalt for meget i boligskat mellem 2011 og 2020. Sådan skriver Ekstra Bladet via Avisen Danmark.

Danmarks skatteminister, Jeppe Bruus, udtaler, at de boligejere, der har betalt for meget i skat, ikke kun vil få deres penge tilbage, men også modtage renter af beløbet.

"Boligejere, der har betalt for meget i skat, bliver kompenseret – med renter. Boligejere, som har betalt for lidt, får ikke en ekstraregning, siger han til Avisen Danmark.

Det gennemsnitlige tilbagebetalingsbeløb er på omkring 16.000 kroner per boligejer, og tilbagebetalingsprocessen er allerede godt i gang.

"Jeg er glad for, at vi nu har rundet fem milliarder kroner i tilbagebetalingstilbud, og vi er i fuld gang med at sende de resterende vurderinger og tilbagebetalingstilbud ud til boligejerne," lyder det fra Jeppe Buus.

Den samlede tilbagebetaling forventes at nå op på omkring 11,3 milliarder kroner.

Processen med at rette op på de fejlagtige vurderinger og sikre, at boligejere får den kompensation, de har krav på, er omfattende, men nødvendigt for at genoprette tilliden til skattesystemet.

De mange boligejere, som har betalt for meget i skat, kan nu se frem til en økonomisk opmuntring midt i en tid med stigende leveomkostninger.

For de berørte er tilbagebetalingen en kærkommen håndsrækning, der kan skabe lidt mere luft i budgettet.