Regeringen afslører på pressemøde: Så mange millioner lyder skattelettelserne på

Nicolai H

4 uger siden

|

12/06/2024
Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Regeringen har offentliggjort, hvor mange kroner de kommende skattelettelser omhandler.

Dagens topnyheder

Regeringen har netop præsenteret en omfattende strategi for at gøre Danmark til et iværksætterland i verdensklasse.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) stod sammen med tre ministerkolleger på et pressemøde onsdag, hvor de afslørede planerne om at investere 2,1 milliarder kroner i perioden 2024-2026 og derefter 1,1 milliarder kroner årligt fra 2027.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Målet for regeringen er klart. Danmark skal være et iværksætterland i verdensklasse," sagde Bødskov på pressemødet.

Strategien indeholder flere vigtige indsatsområder, herunder bedre adgang til kapital og færre administrative byrder for iværksættere og start-up virksomheder.

Regeringen planlægger en række skattelettelser for at fremme iværksætteri, herunder fjernelse af iværksætterskatten og den såkaldte fantomskat.

Iværksætterskatten vedrører beskatning af selskabers udbytte fra unoterede porteføljeaktier, mens fantomskatten beskatter sælgere af virksomheder på baggrund af forventet indtjening ved fremtidige milepæle, hvilket kan medføre beskatning af indkomst, der endnu ikke er realiseret.

Regeringen afsætter over 750 millioner kroner årligt fra 2027 til disse skattelempelser. Desuden prioriteres 400 millioner kroner til 'målrettet risikovillig kapital' for at støtte iværksættere.

Nystartede iværksættere kan se frem til udvidet dagpengeret, og der vil være hjælp til virksomhedens udvikling over hele landet.

Økonomiminister Stephanie Lose (V) understregede, at udspillet også vil styrke iværksætteri uden for de store byer.

"De skaber vækst og beskæftigelse i hele landet, også i landdistrikter, for talenter og potentialer findes i hele landet," sagde Lose på pressemødet.

Strategien forventes at øge arbejdsudbuddet med 290 personer og vil dermed bidrage til en dynamisk og innovativ økonomi i Danmark.