Skoler advarer: To mænd i varevogn forsøger at samle børn op

Foto: Shutterstock.com

Flere skoler advarer mod en hvid varevogn, der kører rundt i skoleområder og forsøger at samle børn op.

Når voksne mænd kører rundt i en varevogn i et skoleområde, hvor de forsøger at samle børn op, så er der en del alarmer der burde ringe. Derfor har et par skoler også sendt en advarsel ud til forældre, så de kan gøre deres børn opmærksomme på, at der kan være ondsindede mennesker i området.

Læs også

Mor barberer sovende søns hår: Skyder skylden på ‘julenissen’

Advarslen kommer fra Sydøstjylland i Vejle og Horsens-området. På Facebook har der floreret et skærmbillede fra en besked på ‘Aula’, hvor skolelederen fra Stjernevejens Skole i Vejle har gjort opmærksom på en episode fra Hedensted Skole.

Beskeden lyder:

Kære Forældre.

Vi har fået information fra Hedensted skole om, at der er blevet observeret en hvid varevogn med to mænd, der kører rundt og prøver at få børn med op. Den er set omkring Hedensted Skole.

Vi har informeret gårdvagterne på skolen, så de er opmærksomme.

Foto: Facebook

Hvide varevogne før set i området

Det er ikke første gang, at der er spottet lumske personer i hvide varevogne omkring Vejle og Horsens. Tilbage i oktober blev en 12-årig elev fra Bredballe Privatskole i Vejle tilbudt et lift af en fremmed mand, der lige netop kørte i en hvid varevogn.

Dengang meddelte politiet, at der højst sandsynligt var tale om en Toyota Hiace af ældre årgang. Bilen havde ingen hjulkapsler og den kørte på gule plader. Det vides ikke, om det har været samme bil, der blev set ved skolen i Hedensted.

I november var der ligeledes en hvid varevogn, der tog kontakt til børn. Det skete på Nørremarksvej i Vejle, da en 10-årig dreng på vej til undervisning på Hældagerskolen blev spurgt til et lift.

Det vides ikke om episoderne fra oktober og november er relateret til episoden her i december.

Læs også

Mange tusinde danskere får snart besøg af politiet

 

 

Dagens Gossip