Per skulle 12.7 kilometer i Taxa - Betalte næsten 1.000 kroner

Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

En taxatur der normalt plejer at koste 300 kroner, blev væsentligt dyre for Per og hans kammerater, da de måtte bøffe næsten 1.000 kroner for en tur på 12.7 kilometer.

Da Per Dyrlund Arnoldi satte sig ind i taxa med et par venner natten til tirsdag, forventede han ikke, at en han ofte kører på knap 13 kilometer skulle koste ham næsten 1.000 kroner. Normalt plejer han at betale 300 kroner, og han var også klar over, at der mellem jul og nytår var særlige regler gældende, så selskaberne kunne tage ekstra penge pr. kørt kilometer.

Da taxaen stoppede og op Per skulle betale sin regning, lød den dog på 879 kroner. Det svarer til en kilometerpris på godt 70 kroner, og det var Per langt fra tilfreds med. Han valgte derfor at gå til tasterne, og uploadede et billede af kvitteringen til Facebook, hvor han ikke anbefalede taxatjenesten 4x35.

Per Dyrlund Arnoldi har forståelse for, at man vælger at sætte priserne op på de travle dage mellem jul og nytår, men han havde alligevel aldrig i sin videste fantasi forstillet sig, at man ville lade prisen stige med knap 300 %.

”Men at skulle af med næsten det tredobbelte, det kan ikke være rigtigt. Det ville jeg heller ikke synes, hvis jeg gik i kiosken efter en liter mælk lørdag aften,” lyder det fra Per ifølge TV2.

Drop de dyre selskaber

Det er forskelligt fra selskab til selskab, hvor meget det koster at sætte sig ind i taxaen, og hvor meget det koster pr. kørt kilometer. Det højeste startgebyr der findes i København, er hos Amager-Øbro Taxi, hvor det koster 135 kroner i startgebyr.

Hos Forbrugerrådet Tænk opfordrer de folk, der skal benytte sig af en taxaservice til at være mere prisbevidste og undgå de selskaber, der tager de dyreste priser.

”Det her er reelt første gang med den nye taxalov, vi for alvor se effekten af muligheden for særskilt prissætning i spidsperioder. Forbrugerne er først nu ved at lære, hvad det vil sige, og man gør klogt i enten at undersøge priserne på taxaselskabernes app eller ved at spørge direkte,” fortæller Martin Salomon, der er cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk.

Fra den anden januar vil priserne for taxaselskaberne vende tilbage til normalen igen, men indtil da, må man væbne sig med tålmodighed eller finde en alternativ transportmulighed, hvis man ikke ønsker at bliver overrasket med en chokregning i samme størrelse som Pers.

Læs også

Pensionist vinder 6.5 millioner dagen efter konen vandt over kræften

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip