Slut med at glemme kortet: Nu skal dit kørekort gøres digitalt

Fremover behøver du ikke have dit kørekort på dig, når du kører bil. I stedet kan det ligge på din mobiltelefon.

Nu er der godt nyt til de glemsomme danskere, der fra tid til anden kommer til at sætte sig bag rattet uden det laksefarvede kørekort i lommen eller i tasken.

Fremover skal danskernes kørekort nemlig digitaliseres, så man ikke behøver at have et fysisk kort på sig, når man kører bil.

Det oplyser Finansministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også

Ny måling: S-vælgere bakker massivt op om stram udlændingepolitik

I stedet kan man nemlig være at få en digital variant, som man har på en app på sin mobiltelefonen.

Det nye, digitale kørekort erstatter ikke det nuværende fysiske, men bliver et frivilligt supplement.

Det er dog ikke kun selve kortet, der kan se frem til at blive digitaliseret. Også selve ansøgningsprocessen i forbindelse med udstedelse af kørekort - der i dag foregår manuelt - skal muligvis foregå digital fremover. Det oplyser transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, der mener, at det i dag tager for lang tid at få behandlet en ansøgning om kørekort.

Læs også

Verdens bedste job? Dansk bryghus søger øl-smagere

- Derfor vil regeringen, ud over at gøre selve kørekortet digitalt, også se på mulighederne for at digitalisere ansøgningsprocessen, så det sparer tid hos både ansøgere og sagsbehandlere, siger han i pressemeddelelsen. 

Der er dog ingen grund til at pakke dit fysiske kørekort væk i skuffen endnu, for den nye kørekort-app forventes først at være klar inden udgangen af 2020.

Udover kørekortet er det også planen, at det klassiske gule sygesikringskortet skal digitaliseres indenfor den nærmeste fremtid.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip