Smag i E-cigaretter bliver forbudt

Foto: Shutterstock.com

Folketinget har netop vedtaget en ny lov, som gør det forbudt at ryge e-cigaretter med smag af andet end tobak og mentol. Derudover forbydes mentolsmag i cigaretter pr. 20. maj 2020.

Opdatering: Det lader til, at vi her på redaktionen har fejltolket datoen for den nye lovgivning. Det lader til, at det ikke er fra det kommende nytår, men først fra det nye år 2021, at smage i e-cigaretter bliver forbudt.

Flere unge vælger at starte med at ryge på e-cigaretter frem for de almindelige cigaretter, da det er muligt at få en sød smag i stedet for smagen af tobak.

I fremtiden bliver det dog ikke sådan længere, for folketinget har i dag præsenteret en ny tobakshandleplan, der skal sikre en røgfri generation i 2030.

Læs også

Så kom afslutningen på 'tv-krigen': Discovery melder ud

Denne tobakshandleplan kommer blandt andet til at betyde, at smage i e-cigaretter bliver ulovlige, og derfor må de eneste smage i en e-cigaret altså være smagen af tobak og mentol.

Det betyder altså, at den smag af ananas, vanilje eller vandmelon, som de unge blandt andet kan ryge i dag, de bliver forbudte, og hvis de vil fortsætte med at ryge e-cigaretter, så skal de fremadrettet finde sig i smagen af tobak.

Det vides ikke præcist, hvornår den lyv lovgivning træder i kraft. Her på redaktionen havde vi i første omgang tolket det som, at det allerede vil ske fra dette nytår, men noget tyder på, at det først bliver ved starten af 2021, at forbuddet mod smag træder i kraft. Vi holder dog øje.

Foruden smag i e-cigaretter vil mentolsmagen i cigaretter blive forbudt pr. 20. maj 2020.

Foruden den ovenstående ændring, så vil den nye tobakshandleplan også betyde, at alle tobaksvarer skal gemmes væk, så de er skjulte på salgssteder, og der vil komme rygeforbud på alle grundskoler, kostskoler og efterskoler, hvor børn og unge under 18 år kan blive optaget.

Du kan læse om hele handleplanen her

Læs også

Retsmediciner fyret: Dyrkede sex med død kvinde

 

 

Dagens Gossip