Smart trick: Sådan undgår du at betale din p-bøde

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er en rigtig øv-følelse at komme ud til sin parkerede bil, og så sidder der en p-afgift i vinduet. Der er dog stor sandsynlighed for, at du slet ikke behøver at betale den.

Rigtig mange danskere der er indehaver af et kørekort, har prøvet af få en parkeringsafgift. Det kan være fordi, at man har glemt at stille sin p-skive, at man ikke har betalt for en p-billet, eller måske har man fået en p-bøde, man slet ikke skulle have haft.

Læs også

Smart trick går viralt - sådan undgår du at blive fanget af de nye fotovogne

Alle mennesker er dog trætte af at skulle betale en p-møde, men hvad nu hvis, du slet ikke behøver?

Med et simpelt smart ‘trick´, kan det faktisk mere eller mindre undgås at betale sin p-bøde. Det virker hvert fald 75 % af gangene, altså for tre ud af fire p-bøder.

Hvordan virker dette smarte p-bøde trick så?

Jo. Nu skal du høre. Det er nemlig meget simpelt.

For blot et års tid siden blev der oprettet et Parkeringsklagenævn, hvor man har mulighed for at klage over bøder, man ikke mener, man er berettiget til at modtage.

I størstedelen af de sager der indtil videre er blevet kørt i Parkeringsklagenævnet, er det endt med, at klageren over bøden har fået medhold, og dermed ikke skulle betale p-bøden.

Læs også: Nedsættelse af bøde

Det er DR, der skriver, at der indtil videre har været 1.700 danskere, der har klaget over deres p-bøde, siden Parkeringsklagenævnet blev stiftet i sommeren 2018.

Ud af de 1.700 sager er det endt med, at 75 % af p-bøderne er blevet omstødt, så bilejeren altså ikke skulle betale for p-bøden.

Hvis du har fået en p-bøde, du mener var uberettiget, så kan du lave en sag hos Parkeringsklagenævnet. Det koster 175 kroner at starte en sag, men hvis du får medhold i din sag, vil du få pengene retur.

En af årsagerne til at så mange bøder bliver ‘annulleret´, kan skyldes, at det bliver langt dyrere for p-selskabet, hvis de taber sagen i stedet for at indgå et ´forlig´.

Så husk på dette ´smarte trick´, hvis du får en p-bøde, du mener er fejlagtig.

Læs også

Du har renset ovn forkert hele livet - her er den magiske metode, som får ovnen til at funkle

 

 

Dagens Gossip